Χαμηλούς τόνους επιλέγει η ηγεσία του ΔΗΣΥ στο θέμα που άνοιξε μετά το κάλεσμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για συνεργασία, μέσα από συνέντευξη στον Φιλελεύθερο της Κυριακής.
Η ηγετική ομάδα της Πινδάρου συμφωνεί ότι η δήλωση που έγινε από την Πρόεδρο της παράταξης την Κυριακή είναι πλήρης και δεν χρειάζονται περαιτέρω συζητήσεις, διότι το μόνο που προσφέρουν είναι η συντήρηση ενός θέματος σε μια χρονική περίοδο που δεν προσφέρεται. Κι αυτό για τον πολύ απλό λόγο ότι η ηγεσία παραμένει προσηλωμένη στη συνεδριακή απόφαση που θέλει το κόμμα να βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Εξάλλου, τους τελευταίους έξι μήνες δεν υπήρξε κάποια πολιτική ή άλλη αλλαγή που να διαφοροποιεί τα δεδομένα.
Με τη δήλωσή της η Αννίτα Δημητρίου έκανε μια σαφή τοποθέτηση αλλά επί της ουσίας απέφυγε την απόλυτη τοποθέτηση, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι όπως στη ζωή έτσι και στην πολιτική ισχύει η παροιμία «βουνό με βουνό δεν σμίγει». Η ηγεσία του ΔΗΣΥ θέλει όμως να πάει στην διπλή εκλογική μάχη του 2024 με ξεκάθαρη στρατηγική και στόχευση, με πρώτιστο στόχο την επούλωση των πληγών. Γι’ αυτό και αποφεύγει κάθε κίνηση που μπορεί να ερμηνευτεί ως ρήξη με το κυβερνητικό στρατόπεδο, γιατί πολύ απλά, δεν έχει την πολυτέλεια απωλειών από ψηφοφόρους που στις προεδρικές εκλογές υποστήριξαν την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη.
Στην Πινδάρου υπάρχουν στελέχη της παράταξης που σε μια δεύτερη ανάγνωση του «ανοίγματος» του Προέδρου Χριστοδουλίδη, υποστηρίζουν ότι ουσιαστικά ήταν κίνηση, η οποία κάθε άλλο παρά απομακρύνει τους υποστηρικτές του από τον ΔΗΣΥ. Στελέχη της Πινδάρου υποστηρίζουν πάντως ότι η διατήρηση καλών σχέσεων με την κυβέρνηση, ευνοεί το πολιτικό περιβάλλον που θα διαμορφωθεί ενόψει των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών και την ανάγκη για συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις. Υποδεικνύουν μάλιστα ότι από τη στιγμή που έχει αποκλειστεί οποιαδήποτε συνεργασία με ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ, τα ανοίγματα προς ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ είναι αναγκαία. Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η ηγεσία του κόμματος επέλεξε να αποφύγει συντήρηση μιας συζήτησης, η οποία εκ των πραγμάτων είναι προβληματική.
Από τη μια η ηγεσία έχει να κλείσει τις πληγές που άφησε η ήττα του Φεβρουαρίου και από την άλλη βρίσκεται ανάμεσα στις συμπληγάδες των διαφόρων τάσεων, τους υποστηρικτές του ενδεχομένου ένταξης του κόμματος στην κυβέρνηση, και στην ομάδα των στελεχών που ούτε θέλουν να ακούσουν για κάτι τέτοιο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Όχημα «τυλίχθηκε» στις φλόγες στη Λεμεσό – Βλέπουν εμπρησμό οι Αρχές
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις