Βρετανία: Ρεκόρ παρατεταμένης ζέστης και υψηλών θερμοκρασιών για το μήνα Σεπτέμβριο

Βρετανία: Ρεκόρ παρατεταμένης ζέστης και υψηλών θερμοκρασιών για το μήνα Σεπτέμβριο

Κύμα πρωτόγνωρης ζέστης για τον μήνα Σεπτέμβριο γνωρίζει το Ηνωμένο Βασίλειο και το θερμόμετρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 30°C για πέμπτη συνεχή ημέρα.

Αν και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι καθαυτές πρωτοφανείς, η διάρκεια του κύματος ζέστης αποτελεί «νέο ρεκόρ».

«Έχουμε ήδη τέσσερις διαδοχικές ημέρες με θερμοκρασίες άνω των 30°C, δηλαδή ξεπεράσαμε το προηγούμενο ρεκόρ των τριών συνεχών ημερών», σημειώνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Met Office).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, «πολλές περιοχές θα παραμείνουν θερμές μέχρι αύριο και η ζέστη θα περιορισθεί στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας την Κυριακή και την Δευτέρα.

Οι θερμοκρασίες μπορεί να ξεπεράσουν τους 32°C στην νοτιοανατολική Αγγλία και είναι πιθανόν να συνοδεύονται από σφοδρές καταιγίδες κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου, πριν από την επιστροφή στις κανονικές για την εποχή συνθήκες την επόμενη εβδομάδα.

Για να αντιμετωπίσουν το κύμα ζέστης που εκτίναξε την θερμοκρασία μέχρι τους 35,6°C στο Γιόρκσάιρ, οι Βρετανοί κατέφυγαν στις νότιες παραλίες. Στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, το προσωπικό προσπαθεί να δροσίσει τα ασιατικά λιοντάρια με παγωτά από αίμα και κρέας, ενώ ορισμένοι Λονδρέζοι έβγαλαν τις ομπρέλες τους για να προστατευθούν από τον ήλιο. Οι αρχές κήρυξαν πορτοκαλί συναγερμό για την Αγγλία στις υπηρεσίες υγείας από τον φόβο των συνεπειών του κύματος ζέστης για τους ευάλωτους πολίτες.

«Καθώς το κλίμα μας αλλάζει εξαιτίας των ενεργειών του ανθρώπου, τα κύματα ζέστης όπως αυτό γίνονται συχνότερα και δριμύτερα», προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Αν μπορούσα θα έκανα αύριο πρωί αίτηση για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Αν μπορούσα θα έκανα αύριο πρωί αίτηση για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ»

Σε μία από τις κρισιμότερες συγκυρίες για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου Ελλάδα και Κύπρος καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που θέτει η Τουρκία του Ερντογάν για να ασκήσουν κυριαρχικά δικαιώματα όπως η χάραξη ΑΟΖ και η κατασκευή του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απαντά σε ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης από την Έμη Λιβανίου και τον Τέρενς Κουίκ.