Βιβλική καταστροφή στην Καρδίτσα που έγινε ποτάμι: Βίντεο με την κραυγή απόγνωσης των κατοίκων

Βιβλική καταστροφή στην Καρδίτσα που έγινε ποτάμι: Βίντεο με την κραυγή απόγνωσης των κατοίκων

Βιβλικές εικόνες καταστροφής καταγράφονται στην Καρδίτσα εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, με όσους κατοίκους έχουν απεγκλωβιστεί ή διαθέτουν ακόμη πρόσβαση στο διαδίκτυο να δημοσιεύουν συγκλονιστικά βίντεο και φωτογραφίες, ζητώντας επειγόντως βοήθεια.

Το νερό έχει ξεπεράσει τα τέσσερα μέτρα και πλέον καταφύγιο προσφέρεται μόνο στις στέγες των σπιτιών, ενώ η οποιαδήποτε μετακίνηση πραγματοποιείται μόνο με βάρκες, καθώς οι δρόμοι έχουν γίνει κυριολεκτικά ποτάμια.

Διακοπή ρεύματος υπάρχει σε πολλά σπίτια, με αποτέλεσμα αρκετοί να μην μπορούν να επικοινωνήσουν, ενώ όσοι είναι θαραλλέοι, βγαίνουν στους χειμάρρους και αναζητούν τους συμπολίτες τους.


Μάλιστα, ελικόπτερα super puma έφτασαν στην περιοχή, ώστε να μπορέσουν να απομακρύνουν κατοίκους, με τις διασώσεις να πραγματοποιούνται με δυσκολία.


Παράλληλα, επικρατεί μεγάλη απαισιοδοξία στις τοπικές αρχές, με αρκετούς να θεωρούν ότι μπορεί να επιβεβαιωθούν τα χειρότερα σενάρια και να υπάρξουν πολλοί νεκροί, καθώς αρκετοί αγνοούμενοι δεν έχουν εντοπιστεί.

 

Χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, δήλωσε ότι «ο Δήμος Παλαμά σήμερα πέθανε. Υπάρχουν δεκάδες εγκλωβισμένοι στον Παλαμά, θα έχουμε πνιγμούς, έχω κάνει κλήσεις παντού για βοήθεια. Από χθες έχω ζητήσει ελικόπτερο».

Πηγή: newsbeast.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE