Το αποφάσισαν: 50 νέες θέσεις σχολικών βοηθών/συνοδών για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Το αποφάσισαν: 50 νέες θέσεις σχολικών βοηθών/συνοδών για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Ιδιαίτερα σημαντική ενόψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θεωρείται η σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση δημιουργίας 50 πρόσθετων θέσεων σχολικών βοηθών/συνοδών για παιδιά με ειδικές ανάγκες που φοιτούν στη Δημοτική Εκπαίδευση, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Προσθέτει ότι το συγκεκριμένο βοηθητικό προσωπικό θα εξυπηρετεί παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα οποία έχουν ήδη αξιολογηθεί πολυθεματικά και τα οποία δεν αυτοεξυπηρετούνται και παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή συμπεριφοράς.

«Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους μαθητές με ειδικές ανάγκες, στην καλύτερη στελέχωση των Ειδικών Μονάδων και καταδεικνύει την κοινωνική πολιτική της πολιτείας για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στην Corriere della Sera: «Είχαμε ένα μόνο συμβάν σε βρετανική βάση - Η Κύπρος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση»

ΠτΔ στην Corriere della Sera: «Είχαμε ένα μόνο συμβάν σε βρετανική βάση - Η Κύπρος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να προωθήσει μια πρωτοβουλία αποκλιμάκωσης, μαζί με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους εταίρους: είναι η προσδοκία των ηγετών της περιοχής», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE