Αντόνιο Γκουτέρες: «Δεν θα αποκατασταθεί σύντομα η ειρήνη στην Ουκρανία»

Αντόνιο Γκουτέρες: «Δεν θα αποκατασταθεί σύντομα η ειρήνη στην Ουκρανία»

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε χθες Πέμπτη πως δεν περιμένει να αποκατασταθεί η ειρήνη στην Ουκρανία σύντομα.

Ερωτηθείς αν νομίζει πως είναι εφικτό να διεξαχθούν συνομιλίες για αυτό κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στα μέσα του Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού απάντησε «θα έλεγα φυσικά ψέμματα αν δήλωνα πως πιστεύω πως βλέπουμε στον ορίζοντα την πιθανότητα ειρήνης στην Ουκρανία».

«Νομίζω πως δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμα», πρόσθεσε.

«Και αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο σημαντικό να λάβουμε μέτρα για να μειωθούν οι δραματικές συνέπειες αυτού του πολέμου στον υπόλοιπο κόσμο».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για πάνω από 18 μήνες, αφότου εισέβαλε στην επικράτειά της ο ρωσικός στρατός τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.