Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για νέα σχολικά βιβλία

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για νέα σχολικά βιβλία

Πορεία διαμαρτυρίας έξω από το «υπουργείο παιδείας» στην κατεχόμενη Λευκωσία πραγματοποίησαν γονείς που αντιτίθενται στη χρήση βιβλίων που προάγουν την «συντηρητική ιδεολογία» στα σχολεία των κατεχομένων.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Οζγκιούρ Γκαζέτε» γράφει ότι στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, την οποία στήριξαν οι συντεχνίες Τουρκοκυπρίων δασκάλων και καθηγητών (KTÖS και KTOEÖS), η δημοσιογράφος Μελέκ Αραμπατζίογλου διάβασε ανακοίνωση εκ μέρους των οικογενειών που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

Τονίζοντας ότι δεν ανήκουν σε κανένα πολιτικό κόμμα, ίδρυμα ή οργάνωση, η κ. Αραμπατζίογλου ανέφερε ότι «αρνούμαστε να διδάσκονται στις σχολικές αίθουσες αυτά τα βιβλία, τα οποία υποτιμούν τις γυναίκες και τα κορίτσια, υπό το πρόσχημα της πολυπολιτισμικότητας, προσθέτοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε να κατευθυνθούν τα παιδιά μας σε μία μόνο πίστη, ενεργώντας σαν θρησκευτικό κράτος».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από το «Κράτος Μαφία» στις Προεδρικές Εκλογές του 2028- Η ώρα του Αναστασιάδη και ο πόλεμος ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ που μόλις άρχισε

Από το «Κράτος Μαφία» στις Προεδρικές Εκλογές του 2028- Η ώρα του Αναστασιάδη και ο πόλεμος ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ που μόλις άρχισε

Η δημοσιογραφική διάσκεψη που θα παραχωρήσει σήμερα στις 11.00 ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων μηνών. Όχι μόνο επειδή θα επιχειρήσει να απαντήσει στα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το βιβλίο «Κράτος Μαφία», αλλά και επειδή η συζήτηση που έχει ανοίξει, ξεπερνά κατά πολύ το πρόσωπό του.

BEST OF TOTHEMAONLINE