Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί «έβγαλαν» πρόγραμμα για το Κυπριακό

Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί «έβγαλαν» πρόγραμμα για το Κυπριακό

Ο Μπαρίς Μπουρτσού, εκπρόσωπος της λεγόμενης προεδρίας στα κατεχόμενα, δήλωσε ότι οι διαπραγματευτές για το Κυπριακό είχαν σήμερα συνάντηση και αποφάσισαν ένα εντατικό πρόγραμμα για τις ερχόμενες ημέρες.

Όπως είπε, οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί είχαν συνάντηση διάρκειας τριών ωρών για να προετοιμάσουν το πρόγραμμα των συναντήσεών τους και αυτών των τεχνικών επιτροπών.

Πρόσθεσε ότι οι διαπραγματευτές θα συναντώνται στο Λήδρα Πάλας και ότι θα συναντηθούν και την Πέμπτη 26 Αυγούστου. «έβγαλαν»

Ο Μπουρτσού υπενθύμισε ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συναντηθούν την 1η Σεπτεμβρίου, και ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα φθάσει στο νησί στις 31 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE