Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΡ, ο εκπρόσωπος του κόμματος Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι «πρόσφατα υπήρξε κρίση στην τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος, προσθέτοντας ότι «η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΡ υποστηρίζει πλήρως την τδβκ».
«Πριν την κατασκευή του δρόμου εδώ, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ζούσαν μαζί στο χωριό Πύλα. Παλαιότερα είχε δοθεί άδεια για διευκόλυνση μετακίνησης σε Ε/κ χωριά. Πρόκειται για ένα έργο που παρέχει ευκολότερη μετακίνηση χωρίς να περάσει κανείς από τη Δεκέλεια», υποστήριξε.
Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν και παραδείγματα από το παρελθόν. Κανείς δεν μπορεί να κοιτάξει όλη την Κύπρο με τον Ελληνοκυπριακό φακό. Υπάρχουν δύο ισότιμες κοινωνίες, δύο κράτη».
«Αν η άδεια που δόθηκε στους Ελληνοκυπρίους δεν δοθεί στην τδβκ, εδώ υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αναμένουμε από τον ΟΗΕ να αξιολογήσει αυτή την κατάσταση με συνέπεια», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Υπόθεση Θανάση: «Υπήρξε αντίσταση και μια συνωμοσία σιωπής» - Όσα ανέφερε ο τέως Γενικός Εισαγγελέας
Χωρίς τέλος οι αυξήσεις σε προϊόντα - «Χρυσάφι» τα χόρτα, τα αγγουράκια και οι ντομάτες - Άνοδος και σε φρέσκα ψάρια
Φωτοβολταϊκά: Πόσο αυξήθηκε το κόστος εγκατάστασης – Αυτά είναι τα μέτρα που πάρθηκαν για μείωση του χρόνου αναμονής
Πτώμα στην Πάφο: Όσα έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις - Εντατικές οι έρευνες
Αυτούς ψάχνει η Αστυνομία για τα επεισόδια στη Χλώρακα - Δείτε φωτογραφίες
Τατάρ σε Γιέτζια: Κατηγόρησε την Ε/κ πλευρά ότι έχει κατασκευάσει δρόμους στη νεκρή ζώνη, κάτι που δεν σταμάτησε ο ΟΗΕ