Ενσωματώνεται με τις Ελληνικές πυροσβεστικές δυνάμεις η κυπριακή αποστολή - Πού θα επιχειρήσει

Ενσωματώνεται με τις Ελληνικές πυροσβεστικές δυνάμεις η κυπριακή αποστολή - Πού θα επιχειρήσει

Στην περιοχή της Δαδιάς προς την Κοτρωνιά στον Έβρο, κατευθύνονται οι δυνάμεις της κυπριακής αποστολής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή «η Κυπριακή αποστολή κατευθύνεται για να επιχειρήσει μετά από οδηγίες του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος σε  ενεργό μέτωπο από τη Δαδιά προς την Κοτρωνιά περιοχή Λυκομάγουλου στον Έβρο. Εκεί θα ενσωματωθούν και θα εργάζονται με Ελληνικές Πυροσβστικές δυνάμεις».

Υπενθυμίζεται ότι στον Έβρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο μέτωπο που βρίσκεται βορειοδυτικά της περιοχής Κοτρωνιά Έβρου προς τη Δαδιά.

Εκεί, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδας, Γιάννης Αρτοποιός, στήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δημιουργούν μία γραμμή άμυνας ώστε να ανακοπεί η πορεία του μετώπου προκειμένου να μην περάσει στο μικρό πυρήνα της Δαδιάς και προσέθεσε ότι μέχρι σήμερα Δευτέρα το πρωί οι δυνάμεις που επιχειρούν θα διανοίγουν αντιπυρικές ζώνες όπου είναι εφικτό.

Ανησυχία ωστόσο προκαλεί η ενδεχόμενη αλλαγή του ανέμου σε νοτιά , η οποία αν συμβεί, όπως είπε ο κ. Αρτοποιός θα στείλει τη φωτιά προς τη Δαδιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Υπουργικό την Τετάρτη οι προτάσεις για αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους - Ο άμεσος στόχος της Κυβέρνησης

Στο Υπουργικό την Τετάρτη οι προτάσεις για αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους - Ο άμεσος στόχος της Κυβέρνησης

Στο Υπουργικό Συμβούλιο αυτή την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθούν οι προτάσεις των αρμόδιων Υπουργείων σε σχέση με τις αποζημιώσεις όσων έχουν επηρεαστεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού.

BEST OF TOTHEMAONLINE