Συναγερμός στο αεροδρόμιο Λάρνακας: Δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον του 46χρονου
«Ελεύθερος» αφέθηκε ο ύποπτος άνδρας για τρομοκρατία που επέβαινε σε αεροσκάφος από την Μολδαβία.
Είναι γεγονός ότι, ο πληθωρισμός και η ακρίβεια, όπως και οι αυξήσεις στα σιτηρά, έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις τιμές σε όλα τα είδη κρέατος, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 30% με 40% κατά το 2023.
Μιλώντας στο ThemaOnline ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης, ανέφερε ότι, «τον τελευταίο χρόνο οι αυξήσεις που έχουν καταγραφεί, έσπρωξαν τις τιμές των κρεάτων στο υψηλότερο σημείο που έχουν φτάσει ποτέ τόσο στην Κύπρο, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο».
Αυτή τη στιγμή, σημείωσε, «οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί τους τελευταίους δύο μήνες, παρ’ όλα αυτά υπάρχει αβεβαιότητα για το πως θα κινηθούν το επόμενο διάστημα».
«Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το που θα κυμανθούν οι τιμές και επειδή είναι απρόβλεπτη η κατάσταση, αυτό προκαλεί μια ανησυχία. Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να προνοεί σε ποιο επίπεδο θα κυμανθούν οι τιμές. Το πιο επικρατέστερο σενάριο φαίνεται να είναι πως οι τιμές θα ακριβύνουν περαιτέρω, παρά να φθηνύνουν», εξήγησε.
Σύμφωνα με τον κ. Λειβαδιώτη, όλα τα είδη κρέατος έχουν καταγράψει αυξήσεις κατά τους τελευταίους 12 μήνες, της τάξης του 30% με 40%.
Ερωτηθείς εάν ο κόσμος αγοράζει μεγάλη ποσότητα κρέατος ή εάν προτιμά να προμηθεύεται μικρότερες ποσότητες σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, ο κ. Λειβαδιώτης απάντησε πως λόγω της ακρίβειας του επικρατεί, ο κόσμος φαίνεται να είναι πολύ πιο σκεπτικός, ενώ έχει μειώσει τις ποσότητες που αγοράζει κατά 10%.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις