Επιστρέφουν στη χώρα τους 13 παράτυποι μετανάστες - Πόσοι επαναπατρίστηκαν από την αρχή του έτους

Επιστρέφουν στη χώρα τους 13 παράτυποι μετανάστες - Πόσοι επαναπατρίστηκαν από την αρχή του έτους

Συνέχεια στον επαναπατρισμό παράτυπων μεταναστών, όπου από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα, επαναπατρίστηκαν συνολικά 6,133 υπήκοοι τρίτων χωρών, μέσω των διαδικασιών εθελούσιας και αναγκαστικής επιστροφής.

Οι 1326 υποθέσεις αφορούσαν αναγκαστικές επιστροφές παράτυπων μεταναστών, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, είχαν επαναπατριστεί 3,985 υπήκοοι.

Σημειώνεται, ότι μέσα στο πλαίσιο του επαναπατρισμού, οι Κυπριακές Αρχές επαναπατρίζουν διά της αναγκαστικής επιστροφής μετανάστες, σε συνεργασία με τον οργανισμό FRONTEX.

Στο πλαίσιο της πιο πάνω συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε στις 22/8/2023 συντονισμένη κοινή επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής παράτυπων μεταναστών, όπου αναχώρησαν για τη χώρα τους 13 υπήκοοι τρίτων χωρών, που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο.

Η κοινή πτήση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό των Ελληνικών Αρχών, με τη συνεργασία του Οργανισμού FRONTEX και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, Αρχηγείου Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να διευκολύνουν οποιαδήποτε συνάντηση, ανά πάσα στιγμή, δήλωσε την Παρασκευή ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Χασίμ Ντιάν, μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE