Στους 228 οι μετανάστες που διαμένουν στο συγκρότημα διαμερισμάτων στη Χλώρακα

Στους 228 οι μετανάστες που διαμένουν στο συγκρότημα διαμερισμάτων στη Χλώρακα

Στους 228 ανήλθαν μέχρι σήμερα (24/8) οι μετανάστες που διαμένουν στο συγκρότημα Άγιος Νικόλαος στη Χλώρακα βάσει της καταγραφής των τελευταίων τριών ημερών σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Πάφου, Μιχάλη Νικολάου.

Από τη επιχείρηση της Πέμπτης, η οποία ξεκίνησε στις 5:00 το πρωί, καταγράφηκαν επιπλέον 87 άτομα τα οποία διαμένουν στον συγκεκριμένο χώρο. Από την πρώτη επιχείρηση καταγραφής των στοιχείων καταγράφηκαν 81 άτομα, ενώ την Τετάρτη καταγράφηκαν ακόμη 60 άτομα.

Από τους 228 μετανάστες, είπε ο κ. Νικολάου, 36 οδηγήθηκαν οικειοθελώς στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου, ενώ ένα άτομο το οποίο διαπιστώθηκε πως διέμενε παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση μέχρι να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την απέλασή του.

Την Παρασκευή ολοκληρώνεται το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και την αστυνομία, μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο, τόνισε ο κ. Νικολάου, σημειώνοντας ότι πλέον θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που έχουν καθοριστεί και προβλέπουν μεταξύ άλλων και τον αποκλεισμό του χώρου για να αποτραπεί η επανεγκατάσταση των μεταναστών.

Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής, πρόσθεσε, θα υπάρξει ένα περιθώριο δεκαπέντε ημερών για να εκκενωθεί ο χώρος και τα άτομα που διαμένουν εκεί να εξεύρουν νέο χώρο διαμονής. Οι επιχειρήσεις καταγραφής διενεργούνται από αστυνομικούς της ΑΔΕ Πάφου, της ΥΑΜ Πάφου και της ΜΜΑΔ σε συνεργασία με λειτουργούς του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - «Κράτος Μαφία» - Όλα τα βλέμματα στη διάσκεψη Αναστασιάδη

LIVE - «Κράτος Μαφία» - Όλα τα βλέμματα στη διάσκεψη Αναστασιάδη

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δώσει σήμερα τις δικές του απαντήσεις ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε σχέση με τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για το βιβλίο «Κράτος Μαφία». Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής συζήτησης και αυξημένου ενδιαφέροντος γύρω από τα ευρήματα της έρευνας. Όπως έχει ανακοινωθεί από το Πολιτικό του Γραφείο, ο κ. Αναστασιάδης θα τοποθετηθεί αναλυτικά επί όλων των ζητημάτων που τον αφορούν, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή και τις θέσεις του για τα συμπεράσματα του πορίσματος, ενώ αναμένεται να δεχθεί και ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE