ΠτΔ: Ανακοίνωσε τον διορισμό του Μάριου Λυσιώτη ως Επιτρόπου Αποδήμων

ΠτΔ: Ανακοίνωσε τον διορισμό του Μάριου Λυσιώτη ως Επιτρόπου Αποδήμων

Τον διορισμό του Πρέσβη Μάριου Λυσιώτη ως Επιτρόπου Αποδήμων ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε τον διορισμό του μέχρι πρότινος Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον, Μάριου Λυσιώτη ως Επίτροπου Αποδήμων.

Ο κ. Λυσιώτης, ο οποίος υπηρέτησε σε σημαντικές θέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, «γνωρίζει από πρώτο χέρι τη σημασία και τη σπουδαιότητα των αποδήμων μας, τους βέλτιστους τρόπους συνεργασίας, τις έγνοιες και τις ανησυχίες σας και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί με απόλυτη επιτυχία σε αυτόν το σημαντικό στόχο της διακυβέρνησης».

Ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία του Μουσείου Διασποράς, το οποίο σε προκαταρκτικό στάδιο θα είναι διαδικτυακό, όπως και τη δημοσίευση της διαδικτυακής πλατφόρμας Κυπρίων Διασποράς.

Πηγή: KYΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε κρίσιμο σημείο οι πύραυλοι αναχαίτισης του Ισραήλ – Ο Τραμπ καλεί κι άλλες χώρες να «προστατεύσουν» τα Στενά του Ορμούζ

LIVE: Σε κρίσιμο σημείο οι πύραυλοι αναχαίτισης του Ισραήλ – Ο Τραμπ καλεί κι άλλες χώρες να «προστατεύσουν» τα Στενά του Ορμούζ

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE