Οκτώ Ουκρανοί πιλότοι ξεκινούν εκπαίδευση στα F-16 στη Δανία

Οκτώ Ουκρανοί πιλότοι ξεκινούν εκπαίδευση στα F-16 στη Δανία

Η Δανία άρχισε να εκπαιδεύει οκτώ Ουκρανούς πιλότους στις πτήσεις με μαχητικά αεροσκάφη F-16 στο πλαίσιο της δέσμευσής της να δωρίσει αεροσκάφη στην Ουκρανία, δήλωσαν την Τρίτη οι δανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Δανία και η Ολλανδία υποσχέθηκαν την Κυριακή να δωρίσουν F-16 στην Ουκρανία, εκπληρώνοντας μια μακροχρόνια επιθυμία της Ουκρανίας, η οποία θεωρεί ότι θα ενισχυθεί η αεράμυνά της και θα ωφεληθεί η αντεπίθεσή της κατά της εισβολής της Ρωσίας το 2022.

Οι οκτώ πιλότοι έφτασαν στη δανική στρατιωτική αεροπορική βάση στο Skrydstrup μαζί με 65 άτομα προσωπικό που θα εκπαιδευτούν στη συντήρηση και την εξυπηρέτηση των αεροσκαφών, ανέφεραν οι δανικές ένοπλες δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους.

Η Ελλάδα θα λάβει επίσης μέρος στην εκπαίδευση των πιλότων της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας για αεροσκάφη F-16, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Δανία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με 19 αεροσκάφη F-16 και θα παραδώσει τα πρώτα έξι αεριωθούμενα αεροσκάφη την Πρωτοχρονιά.

Η Ολλανδία, η οποία διαθέτει 42 F-16, δεν έχει αποφασίσει ακόμη πόσα θα προμηθεύσει στην Ουκρανία.

Η Δανία διαθέτει επί του παρόντος 43 αεροσκάφη F-16 και για λόγους ασφαλείας δεν θα αποκαλύψει πόσα από αυτά είναι ενεργά, ανέφερε η δανική δήλωση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης: Η αντεπίθεση, η αμφισβήτηση και η ανάγκη για θεσμική κάθαρση- Η Αρχή κατά της διαφθοράς και ο λαϊκισμός

Νίκος Αναστασιάδης: Η αντεπίθεση, η αμφισβήτηση και η ανάγκη για θεσμική κάθαρση- Η Αρχή κατά της διαφθοράς και ο λαϊκισμός

Με μία εκτενή και προσεκτικά δομημένη διάσκεψη Τύπου, πλαισιωμένος από τους δικηγόρους του, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επιχείρησε να δώσει τη δική του απάντηση στα ευρήματα της Αρχής κατά της Διαφθοράς. Ωστόσο, πέρα από την απόρριψη των ισχυρισμών που τον αφορούν, το βασικό μήνυμα που θέλησε να στείλει ήταν ένα: Η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί σε ανεξάρτητη ποινική διερεύνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE