Υπ.Εσωτερικών: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε 250 διαμερίσματα στη Χλώρακα

Υπ.Εσωτερικών: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε 250 διαμερίσματα στη Χλώρακα

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα ο έλεγχος σε 250 διαμερίσματα του οικιστικού συγκροτήματος St Nicholas στη Χλώρακα, σύμφωνα με τη διαδικασία που αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Ασύλου παρευρέθηκαν, μαζί με τα μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας και άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών, στο υπό αναφορά συγκρότημα και κατέγραψαν 81 πρόσωπα που εντοπίστηκαν να διαμένουν στα εν λόγω διαμερίσματα.

Με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, στα πρόσωπα αυτά περιλαμβάνονται τόσον αιτητές ασύλου, όσο και κάτοχοι συμπληρωματικής προστασίας συριακής καταγωγής. Από το σύνολο των προσώπων, 23 αιτητές ασύλου μεταφέρθηκαν στον χώρο φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου, για ενεργοποίηση της διαδικασίας άμεσης εξέτασης των αιτήσεών τους κατά το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, στην πλειοψηφία τους τα υπόλοιπα πρόσωπα ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν στις επόμενες μέρες και να εξεύρουν άλλο χώρο διαμονής.

Σημειώνεται ότι υπήρξε και μια περίπτωση προσώπου το οποίο διαπιστώθηκε ότι διαμένει παράνομα στην Δημοκρατία και για το οποίο θα ενεργοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για απέλασή του.

Η πιο πάνω πρακτική θα συνεχιστεί και στις επόμενες μέρες, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή της απόφασης με τον εντοπισμό τυχόν άλλων προσώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης: Η αντεπίθεση, η αμφισβήτηση και η ανάγκη για θεσμική κάθαρση- Η Αρχή κατά της διαφθοράς και ο λαϊκισμός

Νίκος Αναστασιάδης: Η αντεπίθεση, η αμφισβήτηση και η ανάγκη για θεσμική κάθαρση- Η Αρχή κατά της διαφθοράς και ο λαϊκισμός

Με μία εκτενή και προσεκτικά δομημένη διάσκεψη Τύπου, πλαισιωμένος από τους δικηγόρους του, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επιχείρησε να δώσει τη δική του απάντηση στα ευρήματα της Αρχής κατά της Διαφθοράς. Ωστόσο, πέρα από την απόρριψη των ισχυρισμών που τον αφορούν, το βασικό μήνυμα που θέλησε να στείλει ήταν ένα: Η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί σε ανεξάρτητη ποινική διερεύνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE