ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: Αυτοί είναι οι λόγοι που ξεκίνησαν να αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού – Η νέα μετάλλαξη «Eris»

Δρ. Καραγιάννης: Αυτοί είναι οι λόγοι που ξεκίνησαν να αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού – Η νέα μετάλλαξη «Eris»

Αύξηση παρατηρείται στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης στο ThemaOnline.

Η αύξηση αυτή όπως επισήμανε οφείλεται σε δύο λόγους.

«Ο πρώτος λόγος είναι λόγω του καύσωνα που είχαμε το τελευταίο διάστημα. Ο κόσμος για να δροσιστεί αναγκαστικά έμπαινε σε κλειστούς χώρους με κλιματιστικά που δεν βοηθούσαν την κατάσταση. Οι κλειστοί χώροι είναι ένας από τους επικίνδυνους χώρους μετάδοσης του ιού», εξήγησε.

Επιπλέον, «λόγω της καθολικής επιστροφής στην κανονικότητα ο κόσμος δεν προσέχει. Η χρήση της μάσκας είναι σύσταση πλέον, δεν είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους», συμπλήρωσε.

«Ο δεύτερος λόγος είναι ότι έκανε την εμφάνιση της μία νέα παραλλαγή του ιού η οποία ονομάστηκε «Eris».

Όσο αφορά την μετάλλαξη αυτή, ο κύριος Καραγιάννης σημείωσε πώς «στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αμερική, αυτή η νέα παραλλαγή της Όμικρον έχει αυξήσει τον αριθμό των κρουσμάτων σε 40% και 12% αντίστοιχα»

«Το συγκεκριμένο στέλεχος φαίνεται ότι θα επικρατήσει. Φαίνεται ότι αύξησε τις διασωληνώσεις και τις νοσηλείες στις χώρες αυτές. Ίσως να ξεκίνησε από τη Άπω Ανατολή και έχουν επηρεαστεί περίπου 40-45 χώρες αυτή τη στιγμή. Δεν αποκλείεται να είμαστε και εμείς μέσα σε αυτές τις χώρες από τη στιγμή που έχουμε τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο.»

Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας, μέχρι στιγμής από τα δείγματα που έλαβαν δεν φαίνεται να υπάρχει στην Κύπρο.

Καταλήγοντας, ο καθηγητής μοριακής ιολογίας μίλησε μεταξύ άλλων και για τα εμβόλια τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια σύσταση για τα εμβόλια αλλά αρκετοί να επηρεάζονται γιατί ίσως έχουν περάσει οι 18 μήνες από τότε που έκαναν εμβόλιο ή και περισσότερος καιρός από τότε που νόσησαν. Η ανοσία πέφτει με την πάροδο του χρόνου. Ελπίζουμε ότι με αυτές τις μολύνσεις η ανοσία θα αναπληρώνεται εάν είναι κάποιος υγιής»

Κορωνοϊός σε παιδιά

Ύφεση παρουσιάζεται στην έξαρση κρουσμάτων με κορωνοϊό σε παιδιά που παρουσιάστηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Όπως ανέφερε στο ThemaOnline o Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ Αβραάμ Ηλία, χθες Τρίτη 8/8 έλαβαν εξιτήριο άλλα δύο παιδιά. «Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί. Έχουμε 1 με 2 περιστατικά την ημέρα», σημείωσε.

Ερωτηθείς τι προκάλεσε την έξαρση σε κρούσματα κορωνοϊού, ο Δρ Αβραάμ Ηλία απάντησε πώς υπάρχει μεγάλη μετακίνηση πληθυσμού από και προς το εξωτερικό για διακοπές με αποτέλεσμα να μεταφερθεί ο ιός. Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει ιδιαίτερα τα παιδιά είναι οι κλειστοί χώροι, καθώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών μένουν στο κλιματιστικό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top