Συγκεκριμένα, το Επαρχιακό Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης διάρκειας 24 μηνών στον 62χρονο, για το αδίκημα της συνδρομής σε απαγορευμένο μετανάστη για είσοδο στη Δημοκρατία, για το αδίκημα της μεταφοράς προσώπου διά υδάτινης οδού με μη ασφαλές ή υπερφορτωμένο σκάφος, και για το αδίκημα της παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία από πρόσωπο που έχει κηρυχθεί ως απαγορευμένος μετανάστης.
Παράλληλα, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης διάρκειας 18 μηνών στον 23χρονο, για το αδίκημα της υποβοήθησης της παράνομης εισόδου προσώπων τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας, για το αδίκημα της μεταφοράς προσώπου διά υδάτινης οδού με μη ασφαλές ή υπερφορτωμένο σκάφος, και για το αδίκημα της παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία από πρόσωπο που έχει κηρυχθεί ως απαγορευμένος μετανάστης.
Οι δύο υποθέσεις αφορούσαν στην άφιξη με δύο θαλάσσια σκάφη στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, το βράδυ στις 24 Μαΐου και το μεσημέρι στις 26 Μαΐου, αριθμού παράτυπων μεταναστών. Στο πρώτο σκάφος βρίσκονταν 46 παράτυποι μετανάστες, ανάμεσα τους και ο 62χρονος, ενώ στο δεύτερο σκάφος βρίσκονταν 19 παράτυποι μετανάστες, ανάμεσα τους και ο 23χρονος. Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν στη συνέχεια, οι 62χρονος και 23χρονος ήταν οι οδηγοί των δύο θαλάσσιων σκαφών, ξεχωριστά. Αυτοί συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομίας, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων.
Τις δύο υποθέσεις είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εισιτήρια λεωφορείων: Πάνω οι τιμές μετά από μία δεκαετία - Πόσα θα κοστίζει η μετακίνηση κοινού και μαθητών
«Παλεύουν με τις φλόγες και δεν έχουν ένα μπουκάλι νερό… είναι άνθρωποι όχι μηχανές» - Η ιχνηλάτηση δρόμων, τα αεροπλάνα και η έλλειψη επαρκούς συντονισμού
Κολύμπησαν στα βράχια κι έχασαν τις δυνάμεις τους - Τους βρήκαν σε κατάσταση σοκ
Mall of Cyprus: Πόσα θα χρεώνει τελικά το πάρκινγκ - Τι θα ισχύει για επισκέπτες ΙΚΕΑ - Όλες οι πληροφορίες
«Πώς θα ζήσουμε χωρίς τον Μιχαλάκη μας;» - Συγκλονίζει η θεία του 29χρονου που δολοφονήθηκε από Κροάτες χούλιγκανς
Ανησυχητικά στοιχεία - Προσλαμβάνουν μεγάλες διαστάσεις η παιδική πορνογραφία και σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων στην Κύπρο
Ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Κύπρο εντάσσεται στο ΓεΣΥ - Πότε αναμένεται - Στα σκαριά και νέα προσθήκη