Ρεκόρ πληθωρισμού των τελευταίων 23 χρόνων καταγράφεται τον Ιούλιο στα κατεχόμενα

Ρεκόρ πληθωρισμού των τελευταίων 23 χρόνων καταγράφεται τον Ιούλιο στα κατεχόμενα

Η ακρίβεια δεν μπορεί να σταματήσει, οι τιμές σκαρφαλώνουν, η αγοραστική δύναμη των πολιτών πέφτει στον πάτο γράφει σήμερα η Γενί Ντουζέν σημειώνοντας ότι ο μηνιαίος πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 9,90% τον Ιούλιο φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 23 ετών, από το 2000.

Η κατάσταση διαμορφώθηκε έτσι αρχικά λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας που επηρέασε την βασική κατανάλωση, τρόφιμα και προϊόντα καθαρισμού, κι επιδεινώθηκε περαιτέρω από τη διαδοχική αύξηση των τιμών των καυσίμων και του υγραερίου.

Η αντίστοιχη μηνιαία αύξηση πέρυσι, τον Ιούλιο του 2021, ήταν 5,21%

Ο πρώην επικεφαλής του «τμήματος στατιστικής» του «κρατικού οργανισμού προγραμματισμού (DPÖ)» Γκιουνέρ Μουκελλέφ ανέφερε στην εφημερίδα ότι η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την καταγραφή των στοιχείων είναι του 2015 και δεν περιλαμβάνει τον υψηλό πληθωρισμό των τελευταίων δύο χρόνων. Ζήτησε δε να γίνει απογραφή του πληθυσμού καθώς δεν είναι γνωστή η κατά προσέγγιση κατανομή των εισοδηματικών ομάδων, δεν είναι γνωστές οι ηλικιακές και οι επαγγελματικές ομάδες.

Σημειώνεται επίσης ότι ο πληθωρισμός τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 9,90% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, 46,53% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους και 72,81% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2022.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Είμαστε εδώ για να μεταρρυθμίσουμε το κράτος με ένα και μοναδικό στόχο: να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE