Νέες αυξήσεις σε φάρμακα και καύσιμα στα κατεχόμενα

Νέες αυξήσεις σε φάρμακα και καύσιμα στα κατεχόμενα

Κατά 30-50% αυξήθηκαν στα κατεχόμενα τα φάρμακα από την Τουρκία λόγω της αύξησης των συναλλαγματικών ισοτιμιών που επηρέασε το κόστος παραγωγής.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, μιλώντας στην Κίπρις ποστασί για το θέμα η γγ του συνδέσμου τ/κ φαρμακοποιών, Ντίτζλε Τεκινέρ δήλωσε ότι τα φάρμακα πωλούνται στα φαρμακεία με αυξημένες τιμές από τις 24 Ιουλίου. Είπε ότι η αύξηση των τιμών των φαρμάκων στην Τουρκία αντανακλάται αμέσως στις τιμές στην κατεχόμενη Κύπρο. «Η Τουρκία εξαρτάται από το εξωτερικό για την παραγωγή φαρμάκων. Ως εκ τούτου, η αύξηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών επηρέασε και το κόστος παραγωγής φαρμάκων».

Σχολιάζοντας την έλλειψη φαρμάκων ανέφερε ότι η επικαιροποίηση των τιμών δεν θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος, καθώς λόγω του αυξανόμενου κόστους, οι κατασκευαστές παράγουν περιορισμένες ποσότητες φαρμάκων.

Τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι από απόψε θα επιβληθεί νέα αύξηση στα καύσιμα, η 8η σε διάστημα δύο μηνών.

Κι όλα αυτά την ώρα που στα κατεχόμενα συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τους αυξημένους λογαριασμούς του ρεύματος που σε ορισμένες περιπτώσεις τριπλασιάστηκαν, με τους επαγγελματικούς φορείς αλλά και απλούς πολίτες να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Κ. Ντιάν ενημερώνει τα κράτη-μέλη ΣΑ ΟΗΕ: Ενδέχεται επίσκεψη ΓΓ ΟΗΕ στην Κύπρο

Ο Κ. Ντιάν ενημερώνει τα κράτη-μέλη ΣΑ ΟΗΕ: Ενδέχεται επίσκεψη ΓΓ ΟΗΕ στην Κύπρο

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ στη Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης του διεθνούς οργανισμού στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Κασίμ Ντιάν, θα ενημερώσει σήμερα στις 15:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Κύπρου) το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε κλειστές διαβουλεύσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE