Μιανμάρ: Η χούντα παρέτεινε τη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι εκλογές αναβάλλονται

Μιανμάρ: Η χούντα παρέτεινε τη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι εκλογές αναβάλλονται

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρατάθηκε σήμερα για έξι μήνες από τη στρατιωτική χούντα που κυβερνά τη Μιανμάρ, ανακοινώθηκε από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, πράγμα που επιφέρει θεωρητικά την αναβολή των εκλογών που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο.

Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας και Ασφάλειας, το οποίο αποτελείται από στρατιωτικούς αξιωματούχους, μετέδωσε ο δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός MRTV.

Η Μιανμάρ αποτελεί το θέατρο μιας βίαιης εμφύλιας σύγκρουσης, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους και έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό χιλιάδων κατοίκων μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου 2021 που ανέτρεψε την εκλεγμένη ηγέτιδα Αούνγκ Σαν Σου Τσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE