Ηλεία: Μαίνονται οι φωτιές σε Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη και Αρχαία Ολυμπία

Ηλεία: Μαίνονται οι φωτιές σε Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη και Αρχαία Ολυμπία

Τρία πύρινα μέτωπα, σε διαφορετικά σημεία, μέσα σε λίγη ώρα, ξέσπασαν το μεσημέρι του Σαββάτου (29/7) στην περιοχή της Ηλείας.

«Δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα, του δήμου Πύργου», ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε μία ακόμη φωτιά κοντά στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην περιοχή Φαναράς».

Μάλιστα, λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι, ήχησε το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα προς Αρχαία Ολυμπία.


Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ilialive οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή υπόπτου για απόπειρα εμπρησμού στο χωριό Μουριά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Δείτε βίντεο:
 
 
Όσον αφορά στο τελευταίο μέτωπο που ξέσπασε στην Αρχαία Ολυμπία, αυτό είναι κοντά σε ξενοδοχείο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και τα τρία μέτωπα καίνε κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Στη φωτιά στην Παλαιοβαρβάσαινα έχουν σπεύσει 64 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ στο πύρινο μέτωπο της Αρχαίας Ολυμπίας στην περιοχή Φαναράς 38 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Μάλτα. Στη Σαλμώνη έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Σημειώνεται ότι στις περιοχές αυτές επιχειρούν και εναέρια μέσα, εκ περιτροπής 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Δείτε φωτογραφίες:
 
fotia-ileia4
fotia-ileia5
fotia-ileia3

 
fotia-ileia6
fotia-ileia7
Σύμφωνα με το ilialive κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου - Ολυμπίας προς Καρούτες. Το ίδιο μέσο αναφέρει πως υπάρχουν πληροφορίες για πολίτη που έχει λιποθυμήσει και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ ενεργοποιήθηκε και το σύστημα πυρόσβεσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου λόφου, υπό το φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς τα εκεί.
 
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.