Ανησυχία για αφίξεις από Συρία - Διερωτάται αν θεωρούνται ακόμη πρόσφυγες το Ινστιτούτο Δημογραφικής Πολιτικής

Ανησυχία για αφίξεις από Συρία - Διερωτάται αν θεωρούνται ακόμη πρόσφυγες το Ινστιτούτο Δημογραφικής Πολιτικής

Tην Κυβέρνηση να επεξεργαστεί και να υιοθετήσει σειρά μέτρων «τα οποία να περιορίσουν δραστικά ή να δώσουν ένα τέλος στις κερκόπορτες της διέλευσης παράνομων μεταναστευτικών εισροών στις ελεύθερες περιοχές», καλεί το Ινστιτούτο Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου.

Σε ανακοίνωσή του εκφράζει ανησυχία για τις αφίξεις από τη Συρία το τελευταίο διάστημα, κυρίως διά θαλάσσης.

Αναφέρει ότι έχει προτείνει στα αρμόδια Υπουργεία από τον Μάιο του 2022 «να μελετηθεί και να τεθεί στα αρμόδια όργανα της ΕΕ το θέμα κατά πόσον οι Σύροι εξακολουθούν να θεωρούνται πρόσφυγες, δεδομένου ότι στη Συρία δεν παρατηρούνται πλέον εχθροπραξίες που να αιτιολογούν τις αιτήσεις τους για παροχή πολιτικού ασύλου».

«Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την πρόσφατη μετάβαση του Υπουργού Εσωτερικών στη Βηρυτό και τον προτρέπουμε να εφαρμόσει τις συμφωνίες επαναπροώθησης που συνήψε με την Κυβέρνηση του Λιβάνου ο τέως Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής» καταλήγει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι του Υπουργείο πρέπει να επιδιώξει παρόμοιες συμφωνίες και με τη Συρία και άλλες χώρες προέλευσης παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Άναψε τη μαγειρική εστία και ξάπλωσε να κοιμηθεί - Δεν αντιλήφθηκε τη φωτιά ο 27χρονος άντρας στη Λεμεσό

Άναψε τη μαγειρική εστία και ξάπλωσε να κοιμηθεί - Δεν αντιλήφθηκε τη φωτιά ο 27χρονος άντρας στη Λεμεσό

Νεκρός εντοπίστηκε 27χρονος άνδρας από τη Συρία σε οικία στον Ύψωνα, όπου ξέσπασε πυρκαγιά το απόγευμα του Σαββάτου (7/6).

BEST OF TOTHEMAONLINE