Επέστρεψαν στις χώρες τους ακόμη 29 μετανάστες - Επαναπατρίστηκαν πάνω από 4 χιλιάδες το 2023

Επέστρεψαν στις χώρες τους ακόμη 29 μετανάστες - Επαναπατρίστηκαν πάνω από 4 χιλιάδες το 2023

Συνέχεια στις δράσεις επαναπατρισμού υπηκόων τρίτων χωρών, έδωσε η Αστυνομία και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ, με νέες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο.

Σε δύο επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από μέλη της ΥΑΜ, του Αρχηγείου Αστυνομίας σε συντονισμό με μέλη του Επαρχιακού Κλιμακίου της ΥΑΜ στην Πάφο, αναχώρησαν χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή, με πτήσεις από το αεροδρόμιο Λάρνακας, συνολικά 29 υπήκοοι διαφόρων τρίτων χώρων, για επιστροφή στις χώρες τους, μετά από σχετικά διατάγματα για υποχρεωτικό επαναπατρισμό τους, που είχαν εκδοθεί από την αρμόδια Αρχή.

Από την αρχή του χρόνου, μέσω διαφόρων επιχειρήσεων επαναπατρισμού, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους πέραν των 4,000 υπηκόων τρίτων χωρών, που βρίσκονταν παράνομα στην Κύπρο. Ο αριθμός αυτός αντικατοπτρίζει ποσοστό πέραν του 85% του συνολικού αριθμού αφίξεων παράτυπων μεταναστών, στην Κύπρο, κατά την ίδια περίοδο.

Η Αστυνομία συνεχίζει να επικεντρώνει τις προσπάθειες της στη μεγιστοποίηση του αριθμού επαναπατρισμού υπηκόων τρίτων χωρών, σε συντονισμό και με άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.