Αισιόδοξες οι ΗΠΑ: «Η κοινή επίσκεψη στη ΔΕΑ θα ανοίξει ευκαιρίες διαπραγματεύσεων»

Αισιόδοξες οι ΗΠΑ: «Η κοινή επίσκεψη στη ΔΕΑ θα ανοίξει ευκαιρίες διαπραγματεύσεων»

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία εξέφρασε την ελπίδα ότι η κοινή επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ στο ανθρωπολογικό εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων θα ανοίξει ευκαιρίες για επέκταση πεδίων συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων.

Όπως έγραψε η πρεσβεία στο twitter, "επικροτούμε την ηγεσία τους για υποστήριξη αυτής της κρίσιμης προσπάθειας, που στοχεύει στην ταυτοποίηση και επιστροφή των λειψάνων των αγνοουμένων στις οικογένειές τους".

Εκφράζει την ελπίδα αυτή η επίσκεψη "να δώσει ευκαιρίες για επέκταση πεδίων συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των ανανεωμένων διαπραγματεύσεων".

Η Πρεσβεία αναφέρει ότι οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες που υποστηρίζουν το έργο του ανθρωπολογικού εργαστηρίου της ΔΕΑ για εξεύρεση των λειψάνων εκατοντάδων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, συμπεριλαμβανομένων και τριών Αμερικανών που είναι επίσης αγνοούμενοι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μετά το διάγγελμα Χριστοδουλίδη ....οργή ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ ζητούν παραιτήσεις και πράξεις - «Δεν ανέλαβε καμία ευθύνη»

Μετά το διάγγελμα Χριστοδουλίδη ....οργή ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ ζητούν παραιτήσεις και πράξεις - «Δεν ανέλαβε καμία ευθύνη»

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη για τις φονικές πυρκαγιές, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν τον Πρόεδρο για έλλειψη ανάληψης ευθυνών και επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE