Ορκίστηκαν οι νεοσύλλεκτοι της 2023 ΕΣΣΟ - «Το ανθρώπινο δυναμικό αιχμή του δόρατος της ΕΦ» - Φωτογραφίες

Ορκίστηκαν οι νεοσύλλεκτοι της 2023 ΕΣΣΟ - «Το ανθρώπινο δυναμικό αιχμή του δόρατος της ΕΦ» - Φωτογραφίες

Την εκτίμηση ότι το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί αιχμή του δόρατος και καθοριστικό παράγοντα για την Εθνική Φρουρά, στην προσπάθεια εκπλήρωσης της αποστολής της, ως δύναμης άμυνας και αποτροπής έναντι οποιασδήποτε απειλής, διατύπωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας υποδεχόμενος στην Εθνική Φρουρά τους νέους οπλίτες της 2023 ΕΣΣΟ.

Η τελετή ορκωμοσίας των νέων οπλιτών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μακάριο Στάδιο.

«Συναισθανόμενοι την ευθύνη και το καθήκον το οποίο έχουμε ως Έλληνες της Κύπρου απέναντι στην πατρίδα και την ιστορία μας, σας καλωσορίζω επίσημα στην Εθνική Φρουρά και σας μεταφέρω τα ειλικρινή αισθήματα ικανοποίησης της πολιτείας, για τη συνειδητή απόφασή σας να υπηρετήσετε τη θητεία σας» είπε στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας, υποδεικνύοντας ότι το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας είναι αυτό που επιτρέπει στο κράτος και στους θεσμούς να λειτουργούν αλλά και στην πολιτική ηγεσία να διεκδικεί το δίκαιο για τον λαό μας.

Απευθυνόμενος στους νεοσύλλεκτους ο Υπουργός Άμυνας τους είπε ότι πρέπει να νοιώθουν υπερήφανοι για τη δυνατότητα που τους δίνετε να υπερασπίσουν την ελευθερία και την ασφάλεια της πατρίδας και να θυμούνται πάντοτε ότι το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί αιχμή του δόρατος και καθοριστικό παράγοντα για την Εθνική Φρουρά, στην προσπάθεια εκπλήρωσης της αποστολής της, ως δύναμης άμυνας και αποτροπής έναντι οποιασδήποτε απειλής.

Τους προέτρεψε ακόμη να υπηρετήσουν επιδεικνύοντας σοβαρότητα, συνέπεια, υπευθυνότητα, πνεύμα συνεργασίας και διάθεση για απόκτηση νέων γνώσεων και καλλιέργεια και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και ικανοτήτων αλλά και να αξιοποιήσουν τη στρατιωτική τους θητεία στο έπακρο, καθιστώντας την ένα δημιουργικό, παραγωγικό και ωφέλιμο κεφάλαιο της ζωής τους.

Απευθυνόμενος στους γονείς ο κ. Γιωργάλλας τους διαβεβαίωσε ότι τα παιδιά τους, για όσο διάστημα διαρκεί η στρατιωτική τους θητεία «θα είναι και δικά μας παιδιά» όπως είπε και πως «θα προσπαθήσουμε η Εθνική Φρουρά να είναι μια δεύτερη οικογένεια για όλους τους εθνοφρουρούς μας».

«Να είστε σίγουροι ότι θα φροντίσουμε στη διάρκεια της θητείας τους να είναι απόλυτα ασφαλείς» πρόσθεσε.

Συνεχάρη ακολούθως τις διοικήσεις των Σχηματισμών και των Μονάδων, και όλο το προσωπικό που συμμετείχε στη διαδικασία κατάταξης των οπλιτών της 2023 ΕΣΣΟ, για την προσπάθεια που κατεβλήθη αυτό το διάστημα για την υποδοχή και την ομαλή προσαρμογή και ενσωμάτωση των εθνοφρουρών μας στην Εθνική Φρουρά.

Καλή θητεία ευχήθηκε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Έτσι θα προστατέψεις το αυτοκίνητό σου από τον καύσωνα - Οι ζημιές που προκαλούνται και «ο  μύθος» για το air condition και την βενζίνη

«Έχασε» την πτήση για Γαλλία - Παρουσίασε πλαστό γαλλικό δελτίο ταυτότητας

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.