Τα αποτελέσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν χθες σε διάσκεψη Τύπου με τίτλο «Εκπαιδευτική Αξιολόγηση και Ανάλυση Αναγκών» από τον πρόεδρο της KTÖS, Μπουράκ Μαβίς.
Σύμφωνα με αυτά, το 8% των μαθητών στα δημοτικά σχολεία δεν έχουν ως μητρική τους γλώσσα την τουρκική, ενώ τουλάχιστον σε 15 δημοτικά σχολεία το ποσοστό των ξένων μαθητών που δεν έχουν ως μητρική γλώσσα την τουρκική ανέρχεται στο 10% ή και περισσότερο. Το σχολείο με το ψηλότερο ποσοστό ξένων μαθητών βρίσκεται στην περιοχή του κατεχόμενου Τρικώμου με 40%.
Στα δημοτικά σχολεία στα κατεχόμενα φοιτούν παιδιά από 41 χώρες. Η πλειοψηφία των παιδιών αυτών προέρχεται από την Τουρκία. Αναφέρεται ακόμα ότι στο 62% των σχολείων χρειάζεται μια υποστηρικτική τάξη και ένας δάσκαλος ειδικής εκπαίδευσης εντός του σχολείου για τους μαθητές που έχουν ανάγκη ειδικής εκπαίδευσης.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχουν 112 σχολεία στην δημοτική εκπαίδευση στα κατεχόμενα και ότι 89 από αυτά τα σχολεία έχουν ανεγερθεί πριν το 1974. Σημειώνει ότι μόνο 23 νέα σχολεία έχουν ανεγερθεί μέσα στα 50 χρόνια που πέρασαν από την τουρκική εισβολή.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ερντογάν σε διπλό ταμπλό προσβλέποντας σε ανταλλάγματα
Τίγκα στην πολυτέλεια τα γραφεία του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στο νέο κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας – Πόσα θα κοστίσει και τι θα περιλαμβάνει
Απαγορεύεται η ρίψη πυροτεχνημάτων σε γάμους; Τι ισχύει με την έκδοση άδειας
Συμφωνούν οι τιμές στο ράφι με αυτές στο ταμείο; Τι έδειξε έλεγχος της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή
«Γέμισαν» οι πρώτες βοήθειες λόγω καύσωνα - Ποια περιστατικά αφορούν οι περισσότερες επισκέψεις
Σηκώνει μανίκια το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο – Πότε θα συνέλθει πρώτη φορά
SOS από Πυροσβεστική για τα μπάρμπεκιου - Πέντε προληπτικα μέτρα για αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς