Κατέκαψε 20 εκτάρια πευκοδάσους η πυρκαγιά στο Δάσος της Πάφου

Κατέκαψε 20 εκτάρια πευκοδάσους η πυρκαγιά στο Δάσος της Πάφου

Περίπου 20 εκτάρια πευκοδάσους και άγριας βλάστησης εκτιμάται ότι κάηκαν από την πυρκαγιά στο κρατικό δάσος, στην περιοχή Ελίτζιες, στην Πάφο, βάσει ενός πρώτου υπολογισμού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών Γιώργο Κωνσταντίνου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως με το πρώτο φώς της ημέρας επιχείρησαν τελικά τρία πτητικά μέσα, ενώ η φωτιά έχει πλέον οριοθετηθεί.

Δεν χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί το σχέδιο «Ίκαρος 2» ούτε να ενισχυθούν τα πτητικά μέσα, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, συμπλήρωσε.

Καθόλη την διάρκεια της νύχτας, συνέχισε, παρέμειναν δυνάμεις πυρόσβεσης στην «καρδιά» της φωτιάς για την αντιμετώπιση μικρών εστιών. Οι ισχυρές δυνάμεις θα παραμείνουν στην σκηνή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε τέλος στη σημαντική συμβολή του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας αλλά και πολυάριθμων εθελοντών για οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Άτυπο Συμβούλιο Άμυνας στη Λευκωσία: Ασφάλεια, Ουκρανία και θαλάσσιες απειλές στο τραπέζι

Άτυπο Συμβούλιο Άμυνας στη Λευκωσία: Ασφάλεια, Ουκρανία και θαλάσσιες απειλές στο τραπέζι

Στις υφιστάμενες και αναδυόμενες προκλήσεις ασφάλειας, θα επικεντρωθούν οι συζητήσεις του Άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (Άμυνας) το οποίο πραγματοποιείται 7-8 Ιουνίου στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE