Υπουργός Εξωτερικών: Από τη Κύπρο περνούν οι φιλοδοξίες της Τουρκίας για ΕΕ

Υπουργός Εξωτερικών: Από τη Κύπρο περνούν οι φιλοδοξίες της Τουρκίας για ΕΕ

Οι φιλοδοξίες της Τουρκίας όσον αφορά τη σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση «περνούν μέσα από την Κύπρο», ανάφερε κατά την άφιξη του στη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, τονίζοντας πως η αξιολόγηση της Τουρκίας βασίζεται σε συγκεκριμένα κριτήρια.

Οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία είναι ένα από τα κύρια ζητήματα στην ατζέντα των Υπουργών Εξωτερικών, και έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας.

«Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης υπάρχει ένας αριθμός σημαντικών και αλληλένδετων θεμάτων, από την Ουκρανία, την κατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ - ΕΕ και την Κίνα» ανέφερε ο κ. Κόμπος.

Αναφερόμενος στη συζήτηση για το μέλλον της σχέσης ΕΕ - Τουρκίας, επεσήμανε πως «για την Κύπρο, αυτό το μέλλον έχει ένα πολύ συγκεκριμένο παρελθόν».

«Η αξιολόγηση της Τουρκίας δεν μπορεί παρά να είναι βασισμένη σε συγκεκριμένα κριτήρια και δείκτες, σύμφωνα με την πρόοδο που σημειώνει, σταδιακή, αναλογική και να υπόκειται στην καθορισμένη αιρεσιμότητα. Αυτό έχει αναφέρει κατ’ επανάληψη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα συμπεράσματα του» πρόσθεσε.

«Επιπλέον, οι φιλοδοξίες της Τουρκίας περνούν μέσα από την Κύπρο. Αναμένουμε την ταχεία επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν σε λύση του Κυπριακού» σημείωσε.

«Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα για εμάς. Συμπληρώνονται 49 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Δηλαδή 17.987 ημέρες» υπογράμμισε, τονίζοντας πως αυτή θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στη σημερινή κατάσταση πραγμάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δεν επηρεάζονται από Δεκαπενταύγουστο οι δράσεις για πυρόπληκτους - Συνεχίζονται εντατικά

Δεν επηρεάζονται από Δεκαπενταύγουστο οι δράσεις για πυρόπληκτους - Συνεχίζονται εντατικά

Οι δράσεις όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών συνεχίζονται κανονικά και την ερχόμενη βδομάδα και δεν θα επηρεαστούν από την αργία του Δεκαπενταυγούστου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Χαράλαμπος Χριστοφίνας, σημειώνοντας ότι όλες οι υπηρεσίες συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό το έργο τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE