Θλίψη στο ΥΠΑΝ και το Πανεπιστήμιο Κύπρου - Πέθανε ο Παναγιώτης Περσιάνης

Θλίψη στο ΥΠΑΝ και το Πανεπιστήμιο Κύπρου - Πέθανε ο Παναγιώτης Περσιάνης

Βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Παναγιώτη Περσιάνη, εκφράζει, σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (YΠΑΝ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, ο Παναγιώτης Περσιάνης γεννήθηκε στο κατεχόμενο σήμερα χωριό Λύση Αμμοχώστου το 1932. Σπούδασε Κλασική και Νεότερη Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παιδαγωγικά στο London University Institute of Education   (MA και Ph.D.) και Εκπαιδευτικό Προγραμματισμό στο Lancaster University.

Υπηρέτησε με αφοσίωση και αγάπη την Παιδεία του τόπου μας από διάφορες θέσεις στη Δημόσια Εκπαίδευση. Διετέλεσε καθηγητής φιλολογικών μαθημάτων, Διευθυντής σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Επιθεωρητής, Διευθυντής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου και Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2004 μέχρι το τέλος του 2008 υπήρξε Αντιπρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΠΑΚ.

Το συγγραφικό του έργο άπτεται ενός ευρύτατου πλαισίου εκπαιδευτικών, κοινωνικών και γενικότερων γνωσιολογικών θεμάτων. Η συγγραφή του υπήρξε συνεχής και ανεκτίμητη σε αξία, λόγω της αυθεντικής προσέγγισης που επιχειρεί στα θέματα που πραγματεύεται.  Το έργο του είναι μια μοναδική κατάθεση ψυχικής και πνευματικής δύναμης. Συνέγραψε 26 βιβλία, εκπαιδευτικού κυρίως περιεχομένου, και δημοσίευσε άρθρα σε ελληνικά, αγγλικά και αμερικανικά περιοδικά.

Το 2005 του απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο Γραμμάτων και Τεχνών και το 2007 ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Middlesex.

Το ΥΠΑΝ και η ίδια η Υπουργός, Αθηνά Μιχαηλίδου εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE