Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, ο Παναγιώτης Περσιάνης γεννήθηκε στο κατεχόμενο σήμερα χωριό Λύση Αμμοχώστου το 1932. Σπούδασε Κλασική και Νεότερη Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παιδαγωγικά στο London University Institute of Education (MA και Ph.D.) και Εκπαιδευτικό Προγραμματισμό στο Lancaster University.
Υπηρέτησε με αφοσίωση και αγάπη την Παιδεία του τόπου μας από διάφορες θέσεις στη Δημόσια Εκπαίδευση. Διετέλεσε καθηγητής φιλολογικών μαθημάτων, Διευθυντής σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Επιθεωρητής, Διευθυντής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου και Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2004 μέχρι το τέλος του 2008 υπήρξε Αντιπρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΠΑΚ.
Το συγγραφικό του έργο άπτεται ενός ευρύτατου πλαισίου εκπαιδευτικών, κοινωνικών και γενικότερων γνωσιολογικών θεμάτων. Η συγγραφή του υπήρξε συνεχής και ανεκτίμητη σε αξία, λόγω της αυθεντικής προσέγγισης που επιχειρεί στα θέματα που πραγματεύεται. Το έργο του είναι μια μοναδική κατάθεση ψυχικής και πνευματικής δύναμης. Συνέγραψε 26 βιβλία, εκπαιδευτικού κυρίως περιεχομένου, και δημοσίευσε άρθρα σε ελληνικά, αγγλικά και αμερικανικά περιοδικά.
Το 2005 του απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο Γραμμάτων και Τεχνών και το 2007 ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Middlesex.
Το ΥΠΑΝ και η ίδια η Υπουργός, Αθηνά Μιχαηλίδου εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
20 Ιουλίου 1974: 49 χρόνια μετά ακούσαμε ξανά τις σειρήνες, με τον ίδιο ανατριχιαστικό ήχο
Διπλή τραγωδία παρά την έξοδο της Κοφίνου - Νεκροί και οι δυο επιβαίνοντες του οχήματος
Τάφοι Εκ στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου που θα εγκαινιάσει ο Ερντογάν
Το «μαύρο» πρωινό της κυρίας Ελένης στον Καραβά, ο «Γολγοθάς» της προσφυγιάς και τα βουρκωμένα μάτια της όταν αντίκρισε το σπίτι της
Τέταρτη μέρα μάχης με τις φωτιές στην Ελλάδα: Οι αναζωπυρώσεις και τα ενεργά μέτωπα - Συνεχής ενημέρωση