Συναντίληψη Κύπρου-Ισραήλ για κοινές γεωστρατηγικές ανάγκες

Συναντίληψη Κύπρου-Ισραήλ για κοινές γεωστρατηγικές ανάγκες

Η Κύπρος και το Ισραήλ έχουν αναπτύξει πολύ καλή κατανόηση των γεωστρατηγικών αναγκών και συμφερόντων που έχουν να αντιμετωπίσουν, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο πρεσβευτής του Ισραήλ στη Λευκωσία Μάικλ Χαράρι.

Αναφερόμενος στη συμφωνία της ισραηλινής κυβέρνησης με την κοινοπραξία Νόμπλ-Ντέλεκ, που έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στο Ισραήλ, ο κ. Χαράρι είπε ότι αυτό θα βοηθήσει τις δύο εταιρείες να υλοποιήσουν οποιαδήποτε σχέδια έχουν για την περιοχή.

Υπενθύμισε ωστόσο ότι η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί και από την Κνεσέτ, το ισραηλινό Κοινοβούλιο, κάτι που -όπως είπε- αναμένεται να γίνει στα μέσα Οκτωβρίου.
Η συμφωνία που ενέκρινε χθες η ισραηλινή κυβέρνηση αφορά τους αναθεωρημένους όρους για την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων της χώρας.

Η Ντέλεκ θα πωλήσει τα δικαιώματά της στα κοιτάσματα Ταμάρ, Καρίς και Τανίν στα επόμενα 6 χρόνια και η Νομπλ θα μειώσει σταδιακά τη συμμετοχή της στο Ταμάρ, σε ποσοστό που δεν θα ξεπερνά το 25%, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Ο εφιάλτης μετά τη φωτιά: Λεηλασίες στα καμένα σπίτια – Ο απολογισμός ...από την πύρινη λαίλαπα

LIVE: Ο εφιάλτης μετά τη φωτιά: Λεηλασίες στα καμένα σπίτια – Ο απολογισμός ...από την πύρινη λαίλαπα

Χωρίς ενεργά μέτωπα φωτιάς ξημέρωσε σήμερα η Λεμεσός, ωστόσο ο φόβος για επικίνδυνες αναζωπυρώσεις παραμένει έντονος. Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων κοινοτήτων πέρασαν ακόμη μία νύχτα χωρίς ηλεκτροδότηση και υδροδότηση, την ώρα που καταγράφονται καταγγελίες για πλιάτσικο σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και υποστατικά.

BEST OF TOTHEMAONLINE