ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όταν ο ΑΠΟΕΛ πλήρωνε 50 ευρώ για κάθε steward και ο Φοίβος τους έδινε 30…

Όταν ο ΑΠΟΕΛ πλήρωνε 50 ευρώ για κάθε steward και ο Φοίβος τους έδινε 30…

Όταν διατυπώναμε τη θέση ότι ο διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, προκαλεί ερωτηματικά με την γενική στάση του ως διαχειριστής σημαντικών θεμάτων που αφορούν το γήπεδο της Λευκωσίας, δεν το κάναμε αυθαίρετα.

Υπάρχουν πληροφορίες, στοιχεία και αδιάψευστα γεγονότα που καταδείκνυαν κάτι τέτοιο. Χαρακτηριστικά των πιο πάνω αναφορών μας είναι τα όσα έγιναν τον Ιανουάριο του 2014.

Του Φάνη Μακρίδη

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ, Χαράλαμπος Προύντζος, δήλωνε πως οι γαλαζοκίτρινοι κατέβαλλαν 50 ευρώ στον κάθε steward, για κάθε παιχνίδι… Τοποθέτηση που είχε προκαλέσει εντύπωση γιατί όπως ήταν γνωστό, οι επιτηρητές ασφαλείας δεν έπαιρναν 50 ευρώ, αλλά 30! Δημιουργούνταν, λοιπόν, εύλογα ερωτήματα για τα 20 ευρώ διαφορά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έχει «πλάτες» ο Φοίβος; - Προασπίζει τα συμφέροντα του Κ. Ζιβανάρη που διαχειρίζεται τις καντίνες του ΓΣΠ

Ο διευθυντής του ΓΣΠ καταγγέλθηκε για εξύβριση ανώτατου στελέχους της Αστυνομίας! (φωτογραφίες)

Σημειώνεται ότι τα χρήματα που κατέβαλλαν οι ομάδες στους παρατηρητές ασφαλείας κάθε άλλο παρά λίγα ήταν. Είναι ενδεικτικό πως σε παιχνίδι ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ κατά την επίμαχη περίοδο οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας είχαν καταβάλει συνολικά 7,670 ευρώ για 130 επιτηρητές ασφαλείας που είχαν καθήκοντα (130 stewards Χ 50 ευρώ + ΦΠΑ).

Ο Φοίβος Κωνσταντινίδης ως διευθυντής, αλλά και υπεύθυνος ασφαλείας του ΓΣΠ είχε κληθεί να εξηγήσει αυτή την αξιοπερίεργη διαφορά των 20 ευρώ… Πώς γινόταν ο ΑΠΟΕΛ να κατέβαλλε στον ΓΣΠ 50 ευρώ για κάθε steward και σ΄ αυτούς να πήγαιναν μόνο 30;

Η απάντησή του ήταν ότι υπήρχαν κι άλλοι υψηλόβαθμοι και πιο υψηλόμισθοι steward, καθώς και άλλα έξοδα. Κατά συνέπεια ο ΓΣΠ εξέδιδε ένα τιμολόγιο που αναφερόταν… χονδρικά στο ποσό και παρουσίαζε τους stewards να λαμβάνουν 50 ευρώ έκαστος.

Αυτό χαρακτηρίζεται -το λιγότερο- ερασιτεχνικό. Γιατί, δηλαδή, να μην υπάρχει η στοιχειώδης τυπικότητα και να αναγράφεται αναλυτικά πού πηγαίνει το κάθε ποσό;

Παραθέτουμε και τις σχετικές τοποθετήσεις που είχε κάνει ο Φοίβος Κωνσταντινίδης, καλούμενος να εξηγήσει γιατί συνέβαινε αυτό:

Δημοσιογράφος: Το θέμα κ. Κωνσταντινίδη είναι ότι σύμφωνα με ασφαλείς και διασταυρωμένες πληροφορίες μας ο κάθε steward λαμβάνει 30 ευρώ για κάθε παιχνίδι. Ο ΑΠΟΕΛ καταβάλλει στον ΓΣΠ 50 ευρώ για κάθε steward. 

Φ. Κωνσταντινίδης: Αυτό είναι αλήθεια. Χρεώνουμε 50 ευρώ τον κάθε steward. Αυτό φαίνεται πάνω στις αποδείξεις. Αλλά δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Υπάρχει μια ομάδα επιτηρητών ασφαλείας που παίρνουν 30 ευρώ. Υπάρχουν επίσης προϊστάμενοι steward που λαμβάνουν περισσότερα. Ο μέσος όρος του κόστους τους είναι 40 ευρώ ο καθένας. Από εκεί και πέρα υπάρχουν έξοδα διεύθυνσης. Δεν είναι τόσο απλό. Έχουμε εξοπλισμό που ενοικιάζουμε. Συμφωνήσαμε λοιπόν με την προηγούμενη διοίκηση της εταιρείας του ΑΠΟΕΛ να χρεώνουμε 50 ευρώ τον κάθε steward».

Δημοσιογράφος: Ναι, αλλά δεν θα έπρεπε να είστε πιο τυπικοί και να εκδίδεται απόδειξη που να αναγράφει λεπτομερώς τι αφορά το ποσό που δίνει η ομάδα; Δεν θα έπρεπε να αιτιολογούνται τα χρήματα, να υπάρχει μια αναλυτική κατάσταση; Με τα έγγραφα που υπάρχουν μένετε εκτεθειμένοι.

Φ. Κωνσταντινίδης: Αυτό γίνεται για πρακτικούς λόγους. Σας έχω πει ότι υπάρχει συμφωνία με την προηγούμενη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ.

Δημοσιογράφος: Δεν πιστεύετε ότι με αυτό τον τρόπο μένουν σκιές;

Φ. Κωνσταντινίδης: Όπως σας είπα δεν φέρουμε καμία ένσταση να αναλάβει πλήρως ο ΑΠΟΕΛ την πληρωμή των επιτηρητών ασφαλείας. Στείλαμε ήδη δυο επιστολές στον ΑΠΟΕΛ και ζητούμε συνάντηση για το όλο θέμα.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή στις επιστολές προς τον ΑΠΟΕΛ αναφέρετε ξεκάθαρα αυτό που μας λέτε; Δηλαδή να αναλάβει ο ΑΠΟΕΛ την πληρωμή τον stewards;

Φ. Κωνσταντινίδης: Όχι, αλλά είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Γιατί ο ΑΠΟΕΛ δεν απαντάει σ΄ αυτές τις επιστολές; Γιατί δεν κάθεται σε συνάντηση;

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top