ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξετάσεις και στο ποδήλατο θα δίνουν οι μαθητές!

Εξετάσεις και στο ποδήλατο θα δίνουν οι μαθητές!

Την πιθανότητα θεσμοθέτησης εξετάσεων, όπου οι μαθητές μας θα αξιολογούνται υπό την ιδιότητα τους ως πεζοί και ποδηλάτες, αντικρίζει θετικά το Υπουργείο Παιδείας. Ανάλογες πρακτικές εφαρμόζονται, ήδη σε χώρες του εξωτερικού και όπως φαίνεται, το Υπουργείο είναι έτοιμο να στηρίξει την εισαγωγή εντός τέτοιου μέτρου και στα κυπριακά σχολεία.

Αυτό προκύπτει από επιστολή του αρμόδιου Υπουργού, Κώστα Καδή, προς τη βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία ζήτησε ενημέρωση για το ενδεχόμενο εισαγωγής μαθήματος οδικής ασφάλειας.

Όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» στην απάντηση του, ο κύριος Καδής αναφέρει ότι «το παρόν στάδιο το Υπουργείο προβληματίζεται για την εφαρμογή μιας καλής πρακτικής, που εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού, κατά την οποία οι μαθητές γυμνασιακής και λυκειακής ηλικίας καλούνται να παρακαθίσουν σε μία μορφή εξέτασης, υπό την ιδιότητα τους ως πεζοί και ποδηλάτες, πάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας, (βασικούς κανονισμούς, σήματα, οδική συμπεριφορά, εκτίμηση κίνδυνου κλπ)

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top