Εξετάσεις και στο ποδήλατο θα δίνουν οι μαθητές!

Εξετάσεις και στο ποδήλατο θα δίνουν οι μαθητές!

Την πιθανότητα θεσμοθέτησης εξετάσεων, όπου οι μαθητές μας θα αξιολογούνται υπό την ιδιότητα τους ως πεζοί και ποδηλάτες, αντικρίζει θετικά το Υπουργείο Παιδείας. Ανάλογες πρακτικές εφαρμόζονται, ήδη σε χώρες του εξωτερικού και όπως φαίνεται, το Υπουργείο είναι έτοιμο να στηρίξει την εισαγωγή εντός τέτοιου μέτρου και στα κυπριακά σχολεία.

Αυτό προκύπτει από επιστολή του αρμόδιου Υπουργού, Κώστα Καδή, προς τη βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία ζήτησε ενημέρωση για το ενδεχόμενο εισαγωγής μαθήματος οδικής ασφάλειας.

Όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» στην απάντηση του, ο κύριος Καδής αναφέρει ότι «το παρόν στάδιο το Υπουργείο προβληματίζεται για την εφαρμογή μιας καλής πρακτικής, που εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού, κατά την οποία οι μαθητές γυμνασιακής και λυκειακής ηλικίας καλούνται να παρακαθίσουν σε μία μορφή εξέτασης, υπό την ιδιότητα τους ως πεζοί και ποδηλάτες, πάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας, (βασικούς κανονισμούς, σήματα, οδική συμπεριφορά, εκτίμηση κίνδυνου κλπ)

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απόπειρα φόνου στη Λάρνακα: Δίνει κατάθεση το θύμα - Πέραν των 10 οι πυροβολισμοί που ρίφθηκαν

Απόπειρα φόνου στη Λάρνακα: Δίνει κατάθεση το θύμα - Πέραν των 10 οι πυροβολισμοί που ρίφθηκαν

Σήμερα γύρω στις 11.15 διαπράχθηκε απόπειρα φόνου εναντίον Ελληνοκύπριου ηλικίας 47 ετών. Σύμφωνα με το ίδιο το θύμα, ενώ ποδηλατούσε σε δρόμο δευτερεύοντος οδικού δικτύου από τη Λάρνακα προς τη Δρομολαξιά δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών από πρόσωπο το οποίο οδηγούσε μοτοσικλέτα και τον ακολούθησε, τον οποίο είχε προσεγγίσει από πίσω. Το θύμα δεν έχει τραυματιστεί από τη επίθεση και διέφυγε από τη σκηνή με το ποδήλατο του.