Στη Σ. Αραβία ο Κουμής - Προώθηση της Κύπρου ως τουριστικό προορισμό

Στη Σ. Αραβία ο Κουμής -  Προώθηση της Κύπρου ως τουριστικό προορισμό

Με στόχο την προώθηση της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας, ενόψει και της έναρξης απευθείας πτήσεων με την αραβική αυτή χώρα, αναχωρεί την Κυριακή για το Ριάντ ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κουμής, το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει διαγνώσει ότι ο δείκτης αναγνωρισιμότητας της Κύπρου στην περιοχή της Μέσης Ανατολής ευρύτερα είναι σχετικά χαμηλός, και ως εκ τούτου υπάρχει η ανάγκη για πολλές συναντήσεις με τους πρωταγωνιστές της αγοράς ενώ παράλληλα θα πρέπει να τρέχει και η διαδικτυακή διαφήμιση κάτι το οποίο συμβαίνει αυτή τη στιγμή, έτσι ώστε να ανέβει ο δείκτης αναγνωρισιμότητας της Κύπρου και η αναγνωρισιμότητα να μετατραπεί σε αφίξεις τουριστών.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού υπενθύμισε ότι η Κύπρος θα έχει για πρώτη φορά απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Σαουδική Αραβία, καθώς θα υπάρχουν πτήσεις από και προς Κύπρο από τρεις διαφορετικές πόλεις, το Ριάντ, τη Τζέντα και το Νταμάμ, τονίζοντας παράλληλα ότι Σαουδική Αραβία είναι μια μεγάλη αγορά και μια αγορά η οποία αναπτύσσεται σε ό,τι αφορά τον εξερχόμενο τουρισμό και στην οποία η Κύπρος θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη σημασία.

Το ταξίδι του Υφυπουργού Τουρσιμού στη Σαουδική Αραβία θα διαρκέσει συνολικά 5 μέρες, με την κυπριακή αποστολή να επισκέπτεται και τις τρεις πόλεις με τις οποίες θα υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Κύπρο, δηλαδή την πρωτεύουσα Ριάντ, τη Τζέντα και το Νταμάμ.

Όπως είπε ο κ. Κουμής, θα γίνουν παρουσιάσεις της Κύπρου σε παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας, διοργανωτές ταξιδιών και τουριστικούς πράκτορες, και στις τρεις πόλεις, με τον Υφυπουργό Τουρισμού να επιδιώκει και συναντήσεις σε άλλα επίπεδα σε συνεννόηση και με το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο σκοπός του ταξιδιού είναι καθαρά επιχειρησιακός, θα γίνουν συναντήσεις με τους οργανωτές ταξιδιών και τους τοπικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες για προώθηση της Κύπρου ως τουριστικός προορισμός», πρόσθεσε ο κ. Κουμής.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη ο Υφυπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την έγκριση μνημονίου συναντίληψης με τη Σαουδική Αραβία στον τομέα του τουρισμού, με τα δύο μέρη να αναγνωρίζουν την ανάγκη ενίσχυσης της διμερούς τους συνεργασίας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών ροών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE