Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
«Είπα στον Πούτιν: μπορούμε να τον σκοτώσουμε, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Είτε με την πρώτη προσπάθεια είτε με τη δεύτερη. Αλλά του είπα: μην το κάνεις», είπε ο Λουκασένκο μιλώντας σε Λευκορώσους αξιωματούχους, σύμφωνα με βίντεο που μεταδόθηκε στο Telegram.
Ο Λευκορώσος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι ο Πριγκόζιν έφτασε στη Λευκορωσία, αφού έλαβε «εγγυήσεις ασφαλείας» τις οποίες έδωσε ο Πούτιν χθες Δευτέρα κατά τη διάρκεια ομιλίας του. Ο Πούτιν έχει επανειλημμένα ευχαριστήσει τον Λουκασένκο για τη μεσολάβησή του για τον τερματισμό της σύντομης ανταρσίας της παραστρατιωτικής οργάνωσης.
Ο ηγέτης του καθεστώτος της Λευκορωσίας είπε νωρίτερα σήμερα ότι η χώρα του θα επωφεληθεί από την «εμπειρία» των μαχητών της Wagner.
Όπως τόνισε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, η Λευκορωσία δεν χτίζει στρατόπεδα για την οργάνωση, αλλά θα φιλοξενήσει τους μαχητές της αν αυτοί θέλουν.
«Τους προσφέραμε μια από τις εγκαταλειμμένες στρατιωτικές βάσεις. Με χαρά -έχουμε φράχτη, έχουμε τα πάντα- στήστε τις σκηνές σας», είπε ο Λουκασένκο.
Ο ίδιος δήλωσε παράλληλα ότι δεν σχεδιάζεται να ανοίξει κανένα κέντρο στρατολόγησης της Wagner στη Λευκορωσία.
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα
«Έπιασε» δουλειά η Αριστοτέλους - Συναντήθηκε για πρώτη φορά με την Επιτροπή Προσφύγων
Διευκρινίζει για το name and shame o Υπ. Ενέργειας - «Υπάρχουν θέματα προσωπικών δεδομένων»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις