Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού και μετά, τα μοντέλα εργασίας έχουν αλλάξει ριζικά αφού, οι λύσεις που έδιναν οι εξ αποστάσεως συναντήσεις μέσω διαδικτύου ήταν ο πιο εύκολος τρόπος για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να διατηρούν την κανονική ροή της καθημερινότητας χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις και δυσκολίες.
Σύμφωνα με την Eurostat, το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 50% των επιχειρήσεων με 10 ή περισσότερους υπαλλήλους ή αυτοαπασχολούμενους, πραγματοποίησαν εξ αποστάσεως συναντήσεις μέσω διαδικτύου.
Μεγάλο ήταν το ποσοστό που κατέγραψε η Κύπρος κατά το 2022, αποδεικνύοντας ότι οι εξ αποστάσεως συναντήσεις μέσω διαδικτύου είναι ένα εργαλείο που ήρθε για να μείνει αφού, η χρήση του προτού ξεσπάσει η πανδημία ήταν αν όχι σπάνια, σε πολύ μικρότερο βαθμό.
Συγκεκριμένα, το 2022 στην Κύπρο το 59% των επιχειρήσεων, ή αλλιώς οι 6 στις 10, με 10 ή περισσότερους υπαλλήλους ή αυτοαπασχολούμενους, πραγματοποίησαν εξ αποστάσεως συναντήσεις μέσω διαδικτύου.
Μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπήρχε μεγάλη διακύμανση στο ποσοστό των επιχειρήσεων που χρησιμοποίησαν αυτό τον τρόπο για τις συναντήσεις τους μιας και ήταν ένα εργαλείο που κάποιες χώρες χρησιμοποιούσαν ήδη πριν από την πανδημία.
Τα μεγαλύτερα μερίδια καταγράφηκαν στη Σουηδία με 79,4% και στη Φινλανδία με 78,5%, ακολουθούμενη από τη Δανία με 78,0%, τη Μάλτα με 68,3% και την Ιρλανδία με 63,6%.
Στην αντίθετη πλευρά, τα χαμηλότερα μερίδια καταγράφηκαν στη Βουλγαρία με 28,2%, στην Ουγγαρία με 29,4%, στη Ρουμανία με 31,2%, στην Ελλάδα με 32,9% και στη Σλοβακία με 35,2%.
Τα στατιστικά δεδομένα για την απομακρυσμένη πρόσβαση στοχεύουν στη μέτρηση της τεχνολογικής ετοιμότητας των επιχειρήσεων να δώσουν τη δυνατότητα στους υπαλλήλους τους να εργάζονται εξ αποστάσεως παρέχοντάς τους απομακρυσμένη πρόσβαση σε τρεις τύπους εταιρικών πόρων όπως, στο σύστημα email, σε έγγραφα και σε επιχειρηματικές εφαρμογές ή λογισμικό του επιχείρηση.
Το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχεδόν 6 στις 10 επιχειρήσεις, ή αλλιώς το 57%, με 10 ή περισσότερους υπαλλήλους ή αυτοαπασχολούμενους πρόσφεραν και τους τρεις τύπους απομακρυσμένης πρόσβασης στους υπαλλήλους τους.
Όσον αφορά το μέγεθος των επιχειρήσεων, το 91,0% των μεγάλων επιχειρήσεων με 250 ή περισσότερους μισθωτούς ή αυτοαπασχολούμενους, πρόσφεραν και τους τρεις τύπους απομακρυσμένης πρόσβασης στους εργαζομένους τους, ενώ το ίδιο συνέβη στο 77,2% των μεσαίων επιχειρήσεων, από 50 σε 249 μισθωτούς ή αυτοαπασχολούμενους, και 52,4% των μικρών επιχειρήσεων, από 10 σε 49 μισθωτούς ή ελεύθερους επαγγελματίες.
Οι μεγάλες επιχειρήσεις ηγούνται σε όλους τους τύπους απομακρυσμένης πρόσβασης. Σχεδόν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις πρόσφεραν απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα email της επιχείρησης κατά 97,2%, σε έγγραφα της επιχείρησης όπως, αρχεία, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, γραφήματα, φωτογραφίες κατά 94,0% και σε επιχειρηματικές εφαρμογές ή λογισμικό της επιχείρησης όπως, σε λογιστικά συστήματα, πωλήσεις, παραγγελίες, συστήματα Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων κατά 92,4%.
Όσον αφορά τις μεσαίες επιχειρήσεις, το 90,9% παρείχε στους υπαλλήλους τους απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα email, το 83,0% στα έγγραφα της επιχείρησης και το 80,4% στις επιχειρηματικές εφαρμογές ή λογισμικό της επιχείρησης.
Συγκριτικά, οι μικρές επιχειρήσεις παρείχαν εξ αποστάσεως πρόσβαση σε μικρότερο βαθμό, αφού το 74,8% παρείχαν στους υπαλλήλους τους απομακρυσμένη πρόσβαση στο email, το 60,9% σε έγγραφα και το 57,5% σε επιχειρηματικές εφαρμογές ή λογισμικό της εταιρείας.
Στέφανος-Αννίτα σε νέο ρόλο με φόντο τον Χριστοδουλίδη
LIVE: Άνοιξαν οι κάλπες στην Ελλάδα - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη σημερινή διαδικασία
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις