Χειροπέδες σε 20χρονο και 18χρονο - Έφεραν 45 μετανάστες με βάρκες στο Κάβο Γκρέκο

Χειροπέδες σε 20χρονο και 18χρονο - Έφεραν 45 μετανάστες με βάρκες στο Κάβο Γκρέκο

Μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, παρέλαβαν χθες το απόγευμα 45 συνολικά παράτυπους μετανάστες (αφίχθηκαν με δύο βάρκες), τους οποίους μετέφεραν με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίας Νάπας.

Η πρώτη βάρκα με 18 παράτυπους μετανάστες, εντοπίστηκε 13 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Οι 27 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν στη δεύτερη βάρκα, παραλήφθηκαν αρχικά 27 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο από εμπορικό πλοίο, λόγω ότι η βάρκα τους βρισκόταν σε κίνδυνο, ενώ στη συνέχεια παραλήφθηκαν από Αστυνομική Άκατο.

Όλοι οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη ξηρά και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, προέκυψαν μαρτυρίες εναντίον δύο νεαρών προσώπων ηλικίας 20 και 18 ετών (οδηγοί των δύο βαρκών), οι οποίοι συνελήφθησαν, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φρένο» από τα κόμματα του Κέντρου στην ιδέα συνένωσης που προωθεί το ΔΗΚΟ - Καταθέτει προτάσεις ο Νικόλας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής

«Φρένο» από τα κόμματα του Κέντρου στην ιδέα συνένωσης που προωθεί το ΔΗΚΟ - Καταθέτει προτάσεις ο Νικόλας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής

Την ώρα που το ΔΗΚΟ ανοίγει επίσημα τη συζήτηση για το μέλλον του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, τα υπόλοιπα κόμματα που θεωρητικά θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία συνένωσης ή στενότερης συνεργασίας, εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικά, αν όχι αρνητικά, απέναντι στο εγχείρημα που προωθεί ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

BEST OF TOTHEMAONLINE