Μείωση πληθωρισμού για τον μήνα Ιούλιο

Μείωση πληθωρισμού για τον μήνα Ιούλιο

Ο πληθωρισμός τον Ιούλιο 2015 μειώθηκε με ρυθμό 2,4%, σε σύγκριση με την πτώση κατά 2,1% τον Ιούνιο 2015, ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία.

Αντίστοιχα, τον Ιούλιο 2014 ο ρυθμός πληθωρισμού αυξήθηκε με ρυθμό 0,9%.

Πιο αναλυτικά, με βάση τον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, η μείωση στη στέγαση, ύδρευση, τον ηλεκτρισμό και το υγραέριο τον Ιούλιο του 2015, ήταν της τάξης του 9,2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, στα τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά μειώθηκε κατά 5,1%, ενώ ανοδικά κινήθηκε στα αλκοολούχα ποτά και τον καπνό, κατά 1,9%.

Εξάλλου, καθοδικά κινήθηκε ο πληθωρισμός στην ένδυση και την υπόδηση, κατά 2,4%, στις μεταφορές κατά 2,2% και στην αναψυχή και τον πολιτισμό κατά 1,8%.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE