Νέα άφιξη μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο - Συνελήφθη ο οδηγός της βάρκας

Νέα άφιξη μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο - Συνελήφθη ο οδηγός της βάρκας

Λίγο πριν τη 1:00μμ. χθες (31/5) εντοπίστηκε σε απόσταση 13.5 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο, σκάφος μήκους επτά περίπου μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 25 παράτυποι μετανάστες, (24 άνδρες και ένας ασυνόδευτος ανήλικος).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι παράτυποι μετανάστες παραλήφθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από Αστυνομική Άκατο (Επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες και η κατάσταση του σκάφους ήταν κακή σε κατάσταση, το οποίο αργότερα βυθίστηκε κατά τη ρυμούλκηση), στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παραλιμνίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, προέκυψε μαρτυρία εναντίον ενός άντρα ηλικίας 48 ετών (οδηγός της βάρκας), ο οποίος συνελήφθη, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η ώρα της αλήθειας για το κυπριακό - Ο Γκουτέρες επιχειρεί να «κλειδώσει» το διαπραγματευτικό κεκτημένο

Η ώρα της αλήθειας για το κυπριακό - Ο Γκουτέρες επιχειρεί να «κλειδώσει» το διαπραγματευτικό κεκτημένο

Η σημερινή ημέρα θεωρείται από τις πλέον κρίσιμες των τελευταίων ετών για το Κυπριακό. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, βρίσκεται από την Δευτέρα το βράδυ, στην Κύπρο, αποφασισμένος να αξιοποιήσει το πολιτικό βάρος του αξιώματός του, σε μια ύστατη προσπάθεια, να διατηρήσει ζωντανή την προοπτική των διαπραγματεύσεων και να διαφυλάξει το διαπραγματευτικό κεκτημένο που οικοδομήθηκε μέσα από δεκαετίες συνομιλιών.