Χάσικος: Έπρεπε όλοι να χαιρετίσουν το σχέδιο παροχής πολεοδομικών κινήτρων

Χάσικος: Έπρεπε όλοι να χαιρετίσουν το σχέδιο παροχής πολεοδομικών κινήτρων

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για εισαγωγή σχεδίου παροχής πολεοδομικών κινήτρων, βάσει του οποίου παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, επέκτασης της οικείας τους μέχρι και είκοσι τοις εκατόν, έπρεπε να χαιρετιστεί απο όλους, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος.

Τα κίνητρα αυτα, τόνισε σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, θα συμβάλουν στην ανάπτυξη. Τόνισε επίσης ότι με αυτές τις χαλαρώσεις θα βοηθηθούν οι απλοί πολίτες και απέρριψε τις επικρίσεις ότι το Υπουργικό συμβούλιο ευνοεί μεγαλοεπιχειρηματίες με την απόφασή του για πολεοδομικά κίνητρα.
 Μέλημα της Κυβέρνησης, είπε, είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Σύμφωνα με τον κύριο Χάσικο, η χαλάρωση θα ισχύει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020.


 Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να  υποβάλουν αίτηση στην  πολεοδομική αρχή, η οποία με τη σειρά της θα πρέπει εντός τριών μηνών, χωρίς πολυδαίδαλες διαδικασίες να παραχωρήσει την άδεια.

Πηγή: ΡΙΚ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

Σε πέντε προτεραιότητες βασίζεται το διακυβερνητικό πρόγραμμα του Νίκου Χριστοδουλίδη και για το 2026 προγραμματίζονται 59 συνολικά δράσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE