Εντυπωσιακές εικόνες από την αεροναυτική άσκηση της ΕΦ με το γαλλικό πολεμικό ναυτικό - Δείτε βίντεο

Εντυπωσιακές εικόνες από την αεροναυτική άσκηση της ΕΦ με το γαλλικό πολεμικό ναυτικό - Δείτε βίντεο

Την Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού, διεθνής αεροναυτική άσκηση, με την επωνυμία «CYP/FRA-02/2023», στο πλαίσιο της παρουσίας στην περιοχή, της Φρεγάτας LANGUEDOC, του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ).

Την άσκηση σχεδίασε η Διοίκηση Ναυτικού, σε συνεργασία με το Γαλλικό ΠΝ και σε αυτή συμμετείχαν το ΠΓΥ ΑΛΑΣΙΑ της Διοίκησης Ναυτικού, Ε/Π AW – 139 της Διοίκησης Αεροπορίας και η Φρεγάτα LANGUEDOC.

Το σενάριο περιλάμβανε τακτικές κινήσεις και προχωρητικούς ελιγμούς, πραγματοποίηση γυμνασίου συναινετικής νηοψίας, αεροναυτική συνεργασία με ελικόπτερο και ολοκληρώθηκε με διέλευση απονομής χαιρετισμού μεταξύ των 2 πλοίων.

Η άσκηση, οι οποία εντάσσεται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Εθνική Φρουρά με τις Ένοπλες Δυνάμεις φίλων χωρών, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό των Μονάδων της Εθνικής Φρουράς, να συνεκπαιδευτεί με αντίστοιχες Μονάδες του Γαλλικού ΠΝ, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο εκπαίδευσης, τη διαλειτουργικότητα και αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παρότρυνση ΠτΔ: ΚΕΒΕ και ΟΕΒ βλέπουν Κεραυνό και Παναγιώτου για ΑΤΑ

Παρότρυνση ΠτΔ: ΚΕΒΕ και ΟΕΒ βλέπουν Κεραυνό και Παναγιώτου για ΑΤΑ

Οι Προέδροι της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ θα συναντηθούν εντός των αμέσως επόμενων ημερών με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ενόψει της επικείμενης κοινής σύσκεψης των Εκτελεστικών Επιτροπών των δύο Οργανώσεων την ερχόμενη Δευτέρα για να συζητήσουν το θέμα της ΑΤΑ.

BEST OF TOTHEMAONLINE