Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Κάθηκα - Προστατεύθηκαν υποστατικά και σπίτια

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Κάθηκα - Προστατεύθηκαν υποστατικά και σπίτια

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (27/5) σε περιοχή της κοινότητας Κάθηκα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Τμήματος Δασών, έχει οριοθετηθεί η περίμετρος της πυρκαγιάς και ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για τελικές κατασβέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος 2 που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Επιχείρησαν συνολικά 7 πτητικά μέσα, 1 αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, 4 μισθωμένα αεροσκάφη και 2 μισθωμένα ελικόπτερα.

Από την πυρκαγιά απειλήθηκαν σπίτια και υποστατικά, καθώς και το κρατικό δάσος Πέγειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, βρέθηκαν στην περιοχή.

*Φωτογραφία αρχείου 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Χαίρομαι γιατί στο κοινό ανακοινωθέν γίνεται αναφορά για πρώτη φορά από το 2020, στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Χαίρομαι γιατί στο κοινό ανακοινωθέν γίνεται αναφορά για πρώτη φορά από το 2020, στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι έγινε ουσιαστική συζήτηση κατά τη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στην παρουσία της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, αλλά και για τη συμπερίληψη ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για το Κυπριακό στο κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη μετά τη συνάντηση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE