HDP: Ο Ερντογάν δεν είναι ποτέ επιλογή μας

HDP: Ο Ερντογάν δεν είναι ποτέ επιλογή μας

«Ο Ερντογάν δεν είναι ποτέ επιλογή για μας», δήλωσε το φιλοκουρδικό κόμμα HDP ανακοινώνοντας την απόφασή του για το δεύτερο γύρο των εκλογών έπειτα και από την συνεργασία του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με τον εθνικιστή ηγέτη του Κόμματος Νίκη Ουμίτ Οζντάγ.

Το HDP, παρόλο που με την χθεσινή ανακοίνωσή του αντέδρασε αρνητικά στο πρωτόκολλο που υπέγραψαν Κιλιτσντάρογλου – Οζντάγ, ανακοίνωσε ότι η μόνη τους επιλογή είναι να αλλάξουν τον Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνηση που τον εκπροσωπεί.

Σε συνέντευξη Τύπου, η συμπρόεδρος του HDP Περβίν Μπουλντάν, ανέφερε ότι «είμαστε αντιμέτωποι με μια δομή που έχει χτίσει σταδιακά κατά τη διάρκεια των 21 χρόνων ένα καθεστώς του ενός ανδρός».

«Γι' αυτό οι εκλογές της 28ης Μαΐου είναι ένα δημοψήφισμα μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν τη δημοκρατική αλλαγή και εκείνων που θέλουν να διατηρήσουν αυτό το καθεστώς του ενός ανδρός».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγαπημένος προορισμός για τους Πολωνούς η Κύπρος – Η αύξηση, η προτίμηση και οι προοπτικές

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Α. Νεοφύτου για ΠτΔ: «Εγώ έκανα ότι ήταν δυνατό να τον φέρω» - «Τώρα η διαδικασία είναι να με φέρουν ή να με εξοστρακίσουν;»

Α. Νεοφύτου για ΠτΔ: «Εγώ έκανα ότι ήταν δυνατό να τον φέρω» - «Τώρα η διαδικασία είναι να με φέρουν ή να με εξοστρακίσουν;»

Κατεβαίνει και επίσημα στις Προεδρικές εκλογές του 2028 ο Αβέρωφ Νεοφύτου με αυτή του την απόφαση να προκαλεί ανησυχία αλλά και αντιδράσεις στο Δημοκρατικό Συναγερμό, αφού, μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος μέσα από τη διαδικασία ή πρόκειται για μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα.