Αντιδρά ο Δήμος Κυθρέας για το εδαφικό

Αντιδρά ο Δήμος Κυθρέας για το εδαφικό

Εναντίον της τοπικιστικής προσέγγισης για συμπερίληψη περιοχών στην υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση περιοχή μετά τη λύση τάσσονται ο Δήμος Κυθρέας και η Συντονιστική Επιτροπή Ευρύτερης Περιοχής Κυθρέας, με ανακοίνωσή τους, εκφράζοντας τη θέση ότι θα πρέπει να υπάρχουν διακριτά και δίκαια κριτήρια.

«Το κάνουμε ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα αποδεχτούμε ρυθμίσεις τέτοιες που δεν θα βασίζονται σε καθαρά διακριτά και δίκαια κριτήρια για το ποιες περιοχές θα τεθούν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση», αναφέρουν.

Σαν τέτοια, προσθέτουν, «θεωρούμε ότι είναι φυσικά η τοπογραφία αλλά και κυρίως η δυνατότητα επιστροφής του μεγαλύτερου κατά το δυνατόν αριθμού προσφύγων σε κάθε ποσοστό εδάφους που θα επιστραφεί για να περιληφθεί στην ε/κ ομόσπονδη πολιτεία και άλλα συναφή».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Πούτιν κήρυξε προσωρινή εκεχειρία με την Ουκρανία λόγω Πάσχα

Ο Πούτιν κήρυξε προσωρινή εκεχειρία με την Ουκρανία λόγω Πάσχα

Πασχαλινή εκεχειρία με την Ουκρανία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

BEST OF TOTHEMAONLINE