Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται ο σχεδιασμός του Υφυπουργείου Πολιτισμού για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της υποστελέχωσης του, ενώ αυτή τη στιγμή γίνονται επαφές, ώστε να υπερπηδηθούν τα προβλήματα, τα οποία δυσχεραίνουν την ομαλή εφαρμογή της πολιτικής του Υφυπουργείου.
Σε δηλώσεις του, μετά από την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υφυπουργείου και της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, σε σχέση με το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023, στην Ταμασό, ο Υφυπουργός, Μιχάλης Χατζηγιάννης είπε πως έχει ήδη ετοιμαστεί μελέτη, η οποία σημείωσε έχει ήδη αποσταλεί στο Τμήμα Διοίκησης και Προσωπικού, με το οποίο γίνεται συζήτηση.
Ερωτηθείς πώς θα μπορέσει το μεγάλο εγχείρημα της ένταξης του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο Υφυπουργείο, την 1η Ιουλίου, να λειτουργήσει ομαλά με δεδομένη την υποστελέχωση, ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι «είναι η μεγαλύτερη πρόκληση», που έχει να αντιμετωπίσει το Υφυπουργείο, για να σημειώσει ότι έχουν ήδη διαβουλευτεί και με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, όπως και με τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη, ώστε να βρεθεί μια λύση που θα είναι αποτελεσματική και αποδοτική, χωρίς να θέτει οποιοδήποτε εμπόδιο στο έργο του Τμήματος Αρχαιοτήτων.
Αναφερόμενη στο θέμα, η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υφυπουργείου Πολιτισμού, Εμμανουέλα Λαμπριανίδου, είπε ότι το Υφυπουργείο αυτή τη στιγμή έχει στις τάξεις του τέσσερις Λειτουργούς, προσθέτοντας ότι η δομή που προτείνουν, αποτελείται σε πρώτη φάση από ακόμα έξι άτομα, με σκοπό να στηρίξουν τον Υφυπουργό τόσο στον συντονισμό των υπηρεσιών που θα βρίσκονται υπό του Υφυπουργείου, αλλά και να βοηθήσουν στην παραγωγή πολιτικής, δηλαδή να ετοιμάζουν προτάσεις πολιτικής προς τον Υφυπουργό ή να δέχονται δικές του εισηγήσεις, οι οποίες να περνούν από τη βάσανο της αξιολόγησης και της διαβούλευσης με τα υπόλοιπα Υπουργεία, ούτως ώστε να μπορούν να παραχθούν πολιτικές, οι οποίες να άγονται στα κατάλληλα σώματα».
«Η πρακτική του να ιδρύονται Υφυπουργεία, που αναδεικνύουν την πολιτική σημασία κάποιου θέματος, δεν μπορεί να είναι εικονική, αλλά πρέπει να δημιουργούνται δυνατές δομές, οι οποίες να μπορούν να συντονίσουν και να μπορούν να παράξουν πολιτική. Εάν ο σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε μια απλή διαχειριστική εργασία των όσων κάναμε μέχρι σήμερα, τότε δεν χρειαζόταν να κάνουμε καν Υφυπουργεία», είπε η κ. Λαμπριανίδου.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υφυπουργείου Πολιτισμού είπε ότι ήδη έχουν συζητήσει τη μελέτη με το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, προσθέτοντας ότι «η πρώτη τους τοποθέτηση ήταν θετική».
«Αναμένουμε», συμπλήρωσε, «την τελική θέση του Υπουργείου Οικονομικών, γιατί ο δικός μας στόχος είναι να μπουν αυτές οι θέσεις στον συμπληρωματικό (προϋπολογισμό) του Ιουνίου, ούτως ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουμε πλήρη οργάνωση του Υφυπουργείου για να μπορέσει να αυξήσει ταχύτητες».
Κληθείσα να διευκρινίσει αν οι θέσεις που προτείνονται αφορούν στην απόσπαση προσώπων ή την πρόσληψη ατόμων σχετικών με το αντικείμενο, είπε ότι «μιλάμε για νέες θέσεις και όχι αποσπάσεις».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Ρίχνει λάδι στη φωτιά» ο πληθωρισμός – Αυξήθηκε και η τιμή του λαδιού στην Κύπρο το 2023
Τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» στη Λεμεσό – Οπαδοί της ΑΕΛ έσπασαν επτά κάμερες τροχαίας
Μήνυμα Χριστοδουλίδη για τη νεκρή ζώνη - «Το θέμα χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία και προκάλεσε πανικό – Χόρευε πάνω από το φέρετρο
• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις