Καταδικάζει τις πράξεις του τέως Κιτίου ο Αρχιεπίσκοπος - Λαμβάνει αποφάσεις στην επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου

Καταδικάζει τις πράξεις του τέως Κιτίου ο Αρχιεπίσκοπος - Λαμβάνει αποφάσεις στην επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου

Γραπτή δήλωση εξέδωσε σήμερα (16/5) ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος σε σχέση με την απόφαση του Δικαστηρίου για τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσοστόμου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, όταν αυτη ήταν 16 ετών.

Όπως αναφέρεται στην γραπτή δήλωση, ο Μακαριώτατος θα λάβει αποφάσεις σχετικά με την καταδίκη του Μητροπολίτη τέως Κιτίου στην επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου.

Όπως αναφέρεται στην δήλωση του Αρχιεπίσκοπου:

α) Η Ιερά Σύνοδος στην προσεχή συνεδρία της θα ασχοληθεί αναλυτικά και διεξοδικά με το θέμα και θα λάβει τις δέουσες αποφάσεις, βάσει των Ιερών Κανόνων και του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

β) Η Εκκλησία καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες πράξεις οποθενδήποτε και αν προέρχονται, οι οποίες αντίκεινται στη χριστιανική πίστη και απάδουν προς το ήθος εκκλησιαστικών λειτουργών.

γ) Εκφράζει τη συμπάθεια του προς τα θύματα τέτοιων επιθέσεων και τους οικείους τους.

δ) Θα μελετήσει τρόπους με τους οποίους και η Εκκλησία θα συνεισφέρει στην καταπολέμηση εσφαλμένων νοοτροπιών, όπως π.χ. ο ανδροκεντρισμός και ο σεξισμός, οι οποίες προάγουν κακοποιητικές συμπεριφορές εναντίον των γυναικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Αρχή κατά της Διαφθοράς δεν διαπίστωσε κανένα πρόβλημα...η επιτροπή πρέπει να εργαστεί απερίσπαστη»

ΠτΔ: «Η Αρχή κατά της Διαφθοράς δεν διαπίστωσε κανένα πρόβλημα...η επιτροπή πρέπει να εργαστεί απερίσπαστη»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι πριν από τον διορισμό του Ηλία Αναγνωστόπουλου στην ομάδα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, υπήρξε επικοινωνία με την Αρχή κατά της Διαφθοράς, η οποία επιβεβαίωσε πως δεν υφίσταται οποιοδήποτε κώλυμα ή πρόβλημα σχετικά με την επιλογή του.

BEST OF TOTHEMAONLINE