Θάνατος Βαγγέλη Φραγκούλη: «Ραγίζει» καρδιές η μητέρα του - «Το παιδί μου δεν έφυγε μόνο του, βασανίστηκε…» - Βίντεο
15.05.2023 - 09:29
Ανοιχτή άφησε ο θανατικός ανακριτής την διερεύνηση των αιτιών θανάτου του Έλληνα αξιωματικού του εμπορικού ναυτικού Βαγγέλη Φραγκούλη, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός τον Οκτώβριο του 2020, με μαχαίρι στο στήθος του και καθισμένος στην θέση του οδηγού στο αυτοκίνητό του, στη Λεμεσό.
Συγκεκριμένα ο θανατικός ανακριτής σημείωσε ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να διαφανούν οι συνθήκες θανάτου του άτυχου Βαγγέλη αφού δεν μπόρεσε να καταλήξει με βεβαιότητα κατά πόσο στον θάνατο του 29χρονου, έχουν ή δεν έχουν συμβάλει ενέργειες ή πράξεις τρίτων προσώπων, αν δηλαδή πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», σχετικά με την απόφαση του θανατικού ανακριτή, η μητέρα του Βαγγέλη, Νεκταρία Βλάχου, ανέφερε ότι αυτή η απόφαση αποτελεί μια ανάσα και ανακούφιση σε όλο αυτόν τον αγώνα που έγινε εδώ και δυόμιση χρόνια.
«Κουράστηκα και αγανάκτησα πολύ εδώ και δυόμιση χρόνια προσπαθώντας να αποδείξω τα αυτονόητα. Αποδείχθηκε από το Δικαστήριο ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε άνθρωπος να πολεμήσει και να λάμψει Δικαιοσύνη. Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τα πορίσματα των δυο ιατροδικαστών είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Είναι πάρα πολλά αυτά που δεν έκαναν. Αν τα είχαν κάνει εγώ δεν θα είχα κάνει όλο αυτό τον αγώνα», σημείωσε.
«Σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαι μόνη μου, υπάρχουν άξιοι ερευνητές και επιστήμονες. Όλοι μαζί αγωνιστήκαμε για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα σήμερα», πρόσθεσε.
Αναφορικά με τα επόμενα στάδια της διαδικασίας, η κα. Βλάχου σημείωσε πως αναμένεται να διοριστούν ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές και να αρχίσει εκ νέου έρευνα.
Καταγγέλλει δολοφονία - «Το παιδί μου δεν έφυγε μόνο του»
Σύμφωνα με την κα. Βλάχου, ο γιος της δεν έδωσε τέρμα στην ζωή του, όπως είχε αποφανθεί η Αστυνομία, αλλά δολοφονήθηκε μετά από δύο καυγάδες που προηγήθηκαν.
«Έγινε ένας καβγάς στο διαμέρισμα και άλλος ένας στο γκαράζ. Δεν θα πω περισσότερα, όλα τα στοιχεία υπάρχουν. Η δικαίωση μου θα έρθει με τη σύλληψη των δραστών. Το παιδί μου δεν έφυγε μόνο του. Το παιδί μου βασανίστηκε. Ανθρώπινο χέρι το έκανε… υπάρχουν αποδείξεις. Είναι άδικο κάποιοι να έχουν τίτλο εξουσίας και να μην κάνουν το αυτονόητο. Κάποιος για να μπορεί να χειριστεί μια υπόθεση θα πρέπει να βάλουν στη θέση μου τον εαυτό τους και στη θέση του παιδιού μου το δικό τους παιδί. Μόνο τότε θα μπορούν να λέγονται άνθρωποι», επεσήμανε.
Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.