Τι θα ήθελε μια εργαζόμενη μητέρα να γνωρίζουν οι συνάδελφοί της που δεν έχουν παιδιά

Τι θα ήθελε μια εργαζόμενη μητέρα να γνωρίζουν οι συνάδελφοί της που δεν έχουν παιδιά

Η αλήθεια είναι ότι η εμπειρία της μητρότητας είναι αφάνταστη για όποια δεν την έχει βιώσει ακόμα – αφάνταστα όμορφη και αφάνταστα δύσκολη. Ειδικά όταν μια γυναίκα καλείται να τη συνδυάσει με μια απαιτητική επαγγελματική καθημερινότητα.

Γι’ αυτό και η πλατφόρμα Girlboss έκανε μια μίνι έρευνα, ρωτώντας διάφορες μαμάδες τι θα ήθελαν να γνωρίζουν για εκείνες οι συνάδελφοί τους που δεν έχουν (ακόμα) παιδιά, ώστε να γίνει η συνεργασία τους πιο εύκολη και αρμονική και για τα δύο μέρη.

Μερικές από τις απαντήσεις που έδωσαν;

«Όταν φτάνω στο γραφείο, έχω περάσει ήδη τρεις ώρες φροντίζοντας ένα μικρό ανθρωπάκι».

«Κατανοώ ότι ακόμα και αν εσύ δεν έχεις παιδιά, δικαιούσαι εξίσου με εμένα ένα διάλειμμα. (Αν πάλι αισθάνεσαι ότι δεν το δικαιούσαι, αναλαμβάνεις να κρατήσεις για λίγες ώρες το νήπιό μου, για να κάνω ένα διάλειμμα και για τις δυο μας;)».

«Νιώθω ότι όσο σκληρά κι αν προσπαθώ, δεν είμαι αρκετή ούτε ως εργαζόμενη ούτε ως μητέρα. Θέλω να μπορώ να τα κάνω όλα, αλλά συχνά νιώθω ότι δεν έχω υποστήριξη ούτε κατανόηση».

«Είναι απόλυτα φυσιολογικό να ενοχληθείς κάπως όταν μια μαμά συνάδελφός σου φεύγει νωρίτερα από τη δουλειά γιατί έχει μια υποχρέωση με το παιδί της».

«Για εμένα η μητρότητα είναι πιο σημαντική από τη δουλειά μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θεωρώ τη δουλειά μου σημαντική – απλά, ότι δεν είναι ολόκληρη η ζωή μου».

«Για εμένα η μητρότητα είναι πιο σημαντική από τη δουλειά μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θεωρώ τη δουλειά μου σημαντική – απλά, ότι δεν είναι ολόκληρη η ζωή μου».

«Δεν προσπαθώ να συγκριθώ με κανέναν. Όλες οι δουλειές είναι δύσκολες, είτε περιλαμβάνουν παιδιά είτε όχι».

«Είναι σχεδόν αδύνατον να συμμετέχω σε μίτινγκ που παρατείνονται μετά τις 4.45 το απόγευμα».

«Μακάρι να μπορούσα να δουλεύω όσες ώρες δουλεύεις κι εσύ, αλλά σε αυτή τη φάση της ζωής μου πρέπει να πάω το πρωί τα παιδιά στο σχολείο, να τα πάρω το μεσημέρι και μετά να τρέξουμε σε κάποια απογευματινή δραστηριότητα».

«Κάποιες φορές ζηλεύω την ελευθερία μιας ζωής χωρίς παιδιά».

«Είμαστε εξαιρετικές στο multitasking, αλλά συχνά κουβαλάμε ένα υπερβολικά βαρύ φορτίο. Η εργάσιμη εβδομάδα μας δεν τελειώνει ποτέ, στην πραγματικότητα».

ΠΗΓΗ: marieclaire

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπαδόπουλος σε Χριστοδουλίδη: «Αν δεν έβαζες υποψηφιότητα θα έπρεπε να σε είχαμε εφεύρει»

Εντοπισμός ανθρώπινου κρανίου: «Δεν φαίνεται να ανήκει σε πρόσωπο που απεβίωσε πολύ πρόσφατα»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE:  Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

LIVE: Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE