Ισότητα: «Εξευτελιστική η συζήτηση για απόδοση της ΑΤΑ σε βάθος χρόνου»

Ισότητα: «Εξευτελιστική η συζήτηση για απόδοση της ΑΤΑ σε βάθος χρόνου»

Εξευτελιστική για το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του, χαρακτηρίζει η συντεχνία Ισότητα την όποια συζήτηση για ποσοστά απόδοσης της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) σε βάθος χρόνου και επαναλαμβάνει πως η ΑΤΑ αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα και μέρος του μισθού των εργαζομένων, για αποκατάσταση της αγοραστικής δυνατότητάς τους σε εποχές πληθωρισμού, και όχι αύξηση.

«Η όποια συζήτηση ποσοστών απόδοσης της ΑΤΑ και μάλιστα σε βάθος χρόνου, από τη συνδικαλιστική πλευρά, ειδικά όταν γίνεται από συντεχνίες με μακρά ιστορία, είναι εξευτελιστική για το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συντεχνία.

Χαρακτηρίζει «ολίσθημα» τη διαπραγμάτευσή της εδώ και μερικά χρόνια και θα αποτελέσει ακόμη μεγαλύτερο ολίσθημα και ολοκληρωτική αποτυχία η αποδοχή της μη κατοχύρωσής της στο 100%. Γιατί «μία τέτοια καταστροφική εξέλιξη ισοδυναμεί, ουσιαστικά, με υποβάθμιση ενός κεκτημένο εργασιακού και μετατροπή του σε αποτέλεσμα συμφωνίας/συμπαιγνίας», προσθέτει, σημειώνοντας ότι η Ισότητα δεν είναι επιθυμητή στις διαπραγματεύσεις, καθώς δεν υποκύπτει σε πιέσεις και δεν αποτελεί "ελεγχόμενο θεσμό".

Σημειώνει, επίσης, ότι η εργατική ειρήνη είναι το ψωμί και το γάλα για το σπίτι του κάθε εργαζόμενου, είναι η επιβίωση για κάθε οικογενειάρχη και όχι τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους για τραπεζίτες και βιομήχανους. «Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν για το τι μέλλει γενέσθαι», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: «Δεν θα στηρίξουμε Χριστοδουλίδη» – Η απόφαση του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές του 2028

Αννίτα Δημητρίου: «Δεν θα στηρίξουμε Χριστοδουλίδη» – Η απόφαση του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές του 2028

Σαφές μήνυμα για τις προεδρικές εκλογές του 2028 έστειλε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη και προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα θα κατέλθει με δικό του υποψήφιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE