Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου - Μετακινούσε δοκούς με γερανογέφυρα - Πρόστιμο «καμπάνα» στην εταιρεία

Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου  - Μετακινούσε δοκούς με γερανογέφυρα - Πρόστιμο «καμπάνα» στην εταιρεία

Tο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι προώθησε την ποινική δίωξη της «SKOUTARIS STEEL LTD» που παρέβηκε τις διατάξεις της Νομοθεσίας για θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

Ως αποτέλεσμα της δίωξης, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας καταδίκασε την εταιρεία «SKOUTARIS STEEL LTD» που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στον τομέα μεταλλικών κατασκευών, σε συνολικό πρόστιμο €10,000 για τις πιο κάτω παραβάσεις των περί Ελάχιστων Προδιαγραφών Ασφάλειας και Υγείας (Χρησιμοποίηση κατά την Εργασία Εξοπλισμού Εργασίας) Κανονισμών και των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόμων που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό εργοδοτούμενού της και έθεσαν σε κίνδυνο εργοδοτούμενά της πρόσωπα:

(α) Παράλειψη εφαρμογής ασφαλούς μεθόδου εργασίας κατά τη διαδικασία μετακίνησης μεταλλικών δοκών με τη χρήση γερανογέφυρας, με αποτέλεσμα εργοδοτούμενός της, ο οποίος ασχολείτο με την μετακίνηση των μεταλλικών δοκών, να τραυματιστεί σοβαρά.

(β) Παράλειψη διάθεσης κατάλληλων πληροφοριών και οδηγιών χρήσης, εκπαίδευσης και επιτήρησης των εργοδοτουμένων της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: Εργαζόμαστε για θετικά αποτελέσματα προς επανέναρξη συνομιλιών

ΠτΔ για Κυπριακό: Εργαζόμαστε για θετικά αποτελέσματα προς επανέναρξη συνομιλιών

Όλοι εργαζόμαστε έτσι ώστε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του την Τρίτη στο περιθώριο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων.

BEST OF TOTHEMAONLINE