LIKE ONLINE

Αυτό είναι το μέρος που είναι πιο πιθανό να κρύβονται οι εξωγήινοι

Αυτό είναι το μέρος που είναι πιο πιθανό να κρύβονται οι εξωγήινοι

Η αναζήτηση εξωγήινης ζωής έχει από καιρό γοητεύσει την ανθρώπινη φαντασία. Χιλιάδες ιστορίες, ταινίες και αστικοί μύθοι έχουν δημιουργηθεί και αφορούν την ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες.

Μάλιστα, οι πρόσφατες ανακαλύψεις έχουν δώσει στους επιστήμονες την ελπίδα ότι ίσως δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν, ωστόσο μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό σταματούν εκεί.
Μια από τις πιο συναρπαστικές δυνατότητες για την ανεύρεση εξωγήινης ζωής είναι η εξερεύνηση των φεγγαριών των εξωτερικών πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, όπως ο Ουρανός.

Ο Ουρανός, ο έβδομος πλανήτης από τον Ήλιο, είναι γνωστός για το χαρακτηριστικό γαλαζοπράσινο χρώμα του και την ασυνήθιστη κλίση του, η οποία τον κάνει να περιστρέφεται στο πλάι. Διαθέτει επίσης ένα σύστημα 27 φεγγαριών, μερικά από τα οποία πιστεύεται ότι έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν ζωή.

Αυτό είναι το μέρος στο οποίο πιθανολογείται ότι κρύβονται οι εξωγήινοι

Ένα από αυτά τα φεγγάρια είναι η Μιράντα, η οποία έχει βραχώδη επιφάνεια και ένα παχύ στρώμα πάγου. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι κάτω από τον πάγο θα μπορούσε να υπάρχει ένας υπόγειος ωκεανός, ο οποίος θα μπορούσε δυνητικά να φιλοξενήσει ζωή. Ένα άλλο φεγγάρι, που ονομάζεται Τιτάνια, πιστεύεται επίσης ότι έχει έναν υπόγειο ωκεανό.

Αν και η πιθανότητα ζωής σε αυτά τα φεγγάρια εξακολουθεί να είναι καθαρά εικασία, οι πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία της διαστημικής εξερεύνησης έχουν καταστήσει δυνατή τη μελέτη τους με περισσότερες λεπτομέρειες από ποτέ άλλοτε.

Το διαστημικό σκάφος Voyager 2 της NASA, το οποίο πέρασε από τον Ουρανό το 1986, παρείχε πολύτιμες πληροφορίες για τον πλανήτη και τα φεγγάρια του. Και πιο πρόσφατα, το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble χρησιμοποιήθηκε για τη λεπτομερέστερη μελέτη των φεγγαριών.

Εκτός από τη μελέτη των ίδιων των φεγγαριών, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν επίσης προηγμένα υπολογιστικά μοντέλα για να προσομοιώσουν τις συνθήκες σε αυτά τα φεγγάρια και να καθορίσουν αν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ζωή. Τα μοντέλα αυτά λαμβάνουν υπόψη παράγοντες όπως η θερμοκρασία, η παρουσία υγρού νερού και η διαθεσιμότητα θρεπτικών ουσιών.

Φυσικά, η αναζήτηση εξωγήινης ζωής βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο και υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε ακόμη για τα φεγγάρια του Ουρανού και τις δυνατότητές τους να υποστηρίξουν ζωή. Όμως η πιθανότητα να κρύβεται εξωγήινη ζωή στο δικό μας ηλιακό σύστημα είναι μια συναρπαστική προοπτική, η οποία έχει εξάψει τη φαντασία του κοινού εδώ και δεκαετίες.

Πηγή: in.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Ύστατη προσπάθεια ελληνικών πανεπιστημίων για να «σώσουν» από τις διαγραφές τους φοιτητές που πέρασαν το όριο

• Έναρξη συναντήσεων για τις φορολογικές οφειλές ποδοσφαιρικών Σωματείων - O όρος για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Ιανουαρίου - Ο βίος του Αγίου

• Καταγγελία σοκ στη Θεσσαλονίκη: Μητέρα έδειρε τη 14χρονη κόρη της γιατί διαφωνεί με τη σχέση της - «Πήγε να με πνίξει» είπε η ανήλικη



Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Εν αναμονή της δεύτερης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ίσως, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Ερσίν Τατάρ για την διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, ο κατοχικός ηγέτης έθεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι, το άνοιγμα του σημείου διέλευσης, Λουρουτζίνας- Λυμπιών, αντί Πυροίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top